Ingrediente
  • Pentru aluat:
  • Drojdie – 20 de grame
  • Faina – 400 de grame
  • Apa – 200 ml
  • Zahar – 2 linguri
  • Sare – 1 varf de sare
  • Pentru "fata" covrigeilor:
  • Ulei
  • Sare de mare cristale

Nu este prea devreme sa incepem sa ne pregatim pentru frumoasele sarbatori de iarna si pentru nepretuitele momente petrecute alaturi de cei dragi. Asadar astazi vom gati impreuna covrigei de casa, un preparat culinar care ii va incanta atat pe cei mari, cat si pe cei mici.

Forma unica, gustul de neuitat si usurinta de preparare, transforma acesti covrigei de casa in aperitivul care nu trebuie sa lipseasca din bucataria noastra. Exteriorul auriu si crocant contrasteaza de minune cu interiorul alb si pufos al acestor covrigei de casa, in acest fel acestia se transforma in aperitivul ideal.

De fiecare data cand dorim sa “rontaim” ceva sau cand avem musafiri, acesti covrigei de casa ne vor ajuta sa oferim o gustare sanatoasa si extrem de savuroasa. Covrigeii de casa pot fi preparati in orice perioada a anului, nu doar in preajma sarbatorilor.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Daca nu detinem acea forma speciala putem sa facem si manual covrigeii, trebuie doar sa fim foarte atenti. Deasupra acestor covrigei pot fi presarate diferite ingrediente (sare, mac, susan, parmezan, miere, nuci, zahar), in functie de gustul dorit de fiecare.

Mod de preparare:

Pasul 1 – luam un recipient in care punem apa calduta, apoi adaugam sarea, zaharul si drojdia. Amestecam, folosind mana, pana cand toate aceste ingrediente se vor dizolva.

Pasul 2 – adaugam faina si incepem framantarea. Putem folosi mai multa faina, in functie de tipul de faina pe care il folosim sau in functie de cat de consistent ne iese aluatul.

Pasul 3 – dupa ce terminam de facut aluatul il bagam in frigider, timp de aproximativ 20 de minute.

Pasul 4 – luam aluatul din frigider si il intindem pe un “pat” de faina, incercand sa ii obtinem grosimea de 0.5 cm. Dupa ce am intins aluatul, folosind forma pentru covrigei incepem sa facem covrigeii de casa (numiti si bretzel sau pretzel).

aluatpreparare covrigei

Pasul 5 – luam o tava si pe aceasta incepem sa asezam fiecare covrigel. Dupa care, cu ajutorul unei pensule ungem cu ulei fiecare covrigel in parte. Deasupra covrigeilor incepem sa presaram sare de mare cristale si apoi bagam tava in cuptorul incalzit la temperatura de 180 de grade.

Dupa aproximativ 20 de minute ii verificam si daca consideram ca sunt facuti ii scoatem din cuptor. Personal prefer ca acesti covrigei sa fie mai crocanti (adica mai crispy) si din acest motiv ii las in cuptor pana cand prind o crusta mai inchisa la culoare, aurie.

Important: peste acesti covrigei putem presara tot ceea ce dorim, atat cascaval sau parmezan, cat si mac sau susan. Singurul aspect important de care trebuie sa tinem cont este acela sa ungem covrigeii cu ulei. Depinde doar de gusturile si dorintele fiecaruia, atunci cand “decoram” covrigeii de casa.

covrigei de casa

Pofta buna!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Covrigei de casa, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Pagini similare