Ingrediente
  • Oua – 4 buc
  • Bacon – 6 felii
  • Chifle – 2 buc
  • Otet – 1 cana
  • Pentru sos olandez:
  • Ou – 2 buc
  • Sare
  • Lamaie
  • Unt – 100 g

Pentru a incepe o zi minunata, micul dejun trebuie sa fie hranitor si gustos, iar ouale benedict sunt preparatul ideal pentru aceasta prima masa a zilei. Indiferent de legendele care “graviteaza” in jurul acestui preparat culinar, indragitul bacon si sosul olandez vor completa gustul delicios al oualor.

Mod de preparare Oua benedict cu sos olandez – reteta originala

Pasul 1 – pregatim sosul olandez.

Punem la incalzit putin untul, pana cand acesta se inmoaie. Intr-un castron punem galbenusul de la 2 oua, un praf de sare si zeama de la ½ lamaie.

preparare sos olandez

Amestecam pana cand acesta se albeste, dupa care turnam untul ca si la maioneza, amestecand intr-un singur sens pentru a nu se taia. Amestecam pana cand acesta se face la grosimea maionezei si este gata.

preparare sos olandez 2

preparare sos olandez 3

preparare sos olandez 4

Pasul 2 – luam chiflele si le taiem capacul, apoi le scobim si le punem intr-o tigaie, pentru a le incalzi si praji.

chifle

chifle prajite

Pasul 3 – baconul felii il punem intr-o tigaie si il prajim si pe el.

bacon

Pasul 4 – intr-o cratita de 3 litrii: punem 1 litru de apa si o cana de otet si lasam compozitia sa fiarba.

apa fiarta

Pasul 5 – dupa ce aceasta a fiert, spargem ou cu ou intr-un polonic si il adaugam in apa fiarta.

ou in apa fiarta

Le tinem in apa clocotita atat cat vrem, dar nu mai mult de 5 minute. Depide de fiecare cum vrea sa manance ouale: daca le tinem 2 minute in apa clocotita ouale vor fi moi, iar daca le tinem 4-5 minute vor fi tari.

Pasul 6 – fie imbracam chifla in bacon si ouale le punem in scobitura alaturi de sosul olandez, fie le servim ca atare.

oua benedict reteta originala

Ouale benedict sunt gata. FoodArt.ro va doreste Pofta buna!

Aceasta reteta este apreciata peste tot in lume. Din pacate, in tara noastra, nu este foarte cunoscuta, insa odata gustata sunt slabe sanse sa nu doriti sa mai luati inca o bucatica.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

In ceea ce priveste istoria oualor Benedict, aceasta nu este foarte clara. Exista nenumarate povesti cu privire la provenienta acestora: unii cred ca aceasta reteta este originara din Statele Unite ale Americii in timp ce altii cred ca este originara din Anglia. Probabil nu vom sti niciodata unde a fost prima data preparata, cert este ca in momentul de fata, ouale Benedict sunt cunoscute si apreciate la nivel mondial. Dupa cum am spus in randurile de mai sus, exista nenumarate povesti cu privire la originea acestei retete. Se crede ca in New York, dupa prima jumatate a secolului XIX, un economist cunoscut in acele vremuri pe nume LeGrand Benedict a fost dezamagit de saracia meniului restaurantului Delmonico, motiv pentru care, bucatarul acestui restaurant a raspuns creand o noua reteta, cea pe care o cunoastem si acum, oua Benedict. Sirul povestilor este foarte lung, insa concluzia este aceeasi: nu conteaza de unde provine aceasta reteta atata timp cat isi pastreaza aroma si gustul care au facut-o atat de celebra.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (7 votes cast)

Oua benedict cu sos olandez – reteta originala, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Pagini similare