Ingrediente
  • Oua – 3 bucati
  • Ciuperci – 400 grame
  • Usturoi – 2-3 catei
  • Ulei de masline
  • Sare si piper
  • Pentru decor puteti folosi felii subtiri de struguri

Daca va numarati printre “fanii” oualor umplute, atunci reteta pe care o sa v-o prezint astazi cu siguranta va va atrage atentia deoarece este “vorba” despre oua umplute cu ciuperci.

Asadar, astazi ne vom indeparta putin de modalitatea de a umple ouale in stil clasic, adica cu pate sau carne, si le vom umple folosind ciuperci. Rezultatul va reprezenta un aperitiv extrem de gustos si aspectuos, un aperitiv care va va garanta o masa de exceptie.

Avand in vedere faptul ca se prepara extrem de usor si rapid, ouale umplute cu ciuperci nu necesita o experienta indelungata in bucatarie si nici o perioada lunga de preparare. De asemenea acest aperitiv nu va fi unul costisitor, din punct de vedere financiar, iar ingredientele folosite se gasesc cu usurinta in orice magazin alimentar.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Va recomand sa folositi, daca aveti posibilitatea, oua de tara si ciuperci proaspete, in acest fel gusturile vor fi mai bine “definite” (intense), iar preparatul culinar va fi natural si implicit sanatos.

Ouale umplute cu ciuperci trebuie servite atunci cand sunt reci, iar ornarea lor trebuie facuta in functie de imaginatia fiecaruia.

Mod de preparare:

Pasul 1 – la inceput trebuie sa fierbem ouale tari, adica circa 7 minute, dupa care trebuie sa le punem sub un jet de apa rece.

Pasul 2 – dupa ce am fiert si racit ouale, trebuie sa le curatam de coaja si sa le taiem in jumatate, iar apoi trebuie sa le scoatem galbenusul.

Pasul 3 – intr-o cratita adaugam ulei de masline si punem ciupercile (taiate in prealabil) la calit.

uleiciuperci la calit

Pasul 4 – lasam ciupercile sa se caleasca, le amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda de cratita, dupa care acoperim cratita cu un capac (in acest fel ciupercile se vor inmuia).

ciuperci calite

Pasul 5 – pentru ca toata apa sa iasa din ciuperci trebuie sa le tinem pe aragaz timp de aproximativ 20 de minute, iar dupa aceea putem opri flacara de la aragaz. Imediat dupa ce le-am luat de pe foc ciupercile trebuie pasate, putem folosi blenderul, apoi acestea trebuie condimentate (dupa gust) folosind sare, piper si usturoi.

Putem folosi posh-ul (acel aparat care se foloseste pentru a orna prajiturile, deserturile) pentru a umple ouale cu amestecul obtinut prin pasarea (maruntirea) ciupercilor.

Cand terminam de umplut ouale putem sa le ornam folosind ceva dulce, eu am folosit felii subtiri de struguri deoarece am considerat ca va rezulta o combinatie de exceptie intre ciuperci si struguri.

oua umplute cu ciuperci

Considerati ca am ales o combinatie gustoasa? Astept impresiile dumneavoastra!

Pofta buna!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Oua umplute cu ciuperci, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Pagini similare