Ingrediente
  • Ficat de pui proaspat – 1 kg
  • Smantana lichida – 100 ml
  • Coniac – 50 ml
  • Unt – 200 grame
  • Sare
  • Piper
  • Foi de dafin
  • Pentru decor: - capsuni si merisoare

Atunci cand incercam sa mancam sanatos, realizam ca aproape orice cumparam este deja modificat genetic sau contine o multime de aditivi alimentari (arhicunoscutele E-uri). Toate acestea nu pot decat sa dauneze, in timp, sanatatii noastre, sanatate deja influentata negativ de catre conditiile de mediu (poluare, stres).

Astazi va voi prezenta un preparat culinar extrem de gustos care se prepara usor si destul de rapid, si anume pateul din ficat de pui facut in casa. Probabil foarte multa lume opteaza pentru produsul gata facut, produs care nu necesita preparare si care este si destul de ieftin. Insa nu se poate compara calitatea si gustul pateului din ficat de pui cumparat, cu cel facut in casa.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Iar micile ingrediente “miraculoase” pe care va recomand sa le folositi, va vor ajuta sa pregatiti de fiecare data acest aperitiv astfel incat sa impresionati si cei mai exigenti critici culinari (de cele mai multe ori chiar propria familie). Coniacul si smantana lichida sunt cele doua ingrediente care ofera un gust exceptional acestui preparat, un gust unic care va va aduce aprecierea mult dorita pe plan culinar.

Mod de preparare:

Pasul 1 – la inceput spalam si curatam ficatul de fiere si pielite, dupa care il punem la scurs.

ficatei de pui

Este foarte important sa gasim acele bile de fiere de pe ficat, deoarece daca acestea se sparg in timp ce preparam ficatul, compozitia pe care o vom realiza va primi un gust amar. Aceste bile de fiere au forma sferica, sunt de culoare verde si sunt atasate pe mijlocul ficatului.

Pasul 2 – punem ficatul la fiert in apa clocotita timp de 25 de minute. Va recomand sa puneti si 2-3 frunze de foi de dafin, deoarece acestea vor oferi un gust aparte. In cazul in care nu agreati dafinul, puteti sa nu urmati recomandarea mea.

Pasul 3 – dupa ce au fiert ficateii de pui, ii luam si ii scurgem de zeama, apoi ii mai trecem o data pe sub un jet de apa.

Pasul 4 – dupa ce i-am trecut sub jetul de apa, ii scurgem si ii punem intr-un vas. Adaugam untul, sarea, piperul, coniacul si smantana lichida, iar cu ajutorul unui blender incepem sa pasam.

ficatei de pui fiertificatei la blenderficatei cu unt la blenderpreparare pate din ficat de pui

Dupa ce ne-am asigurat ca s-au pasat suficient iar consistenta pateului este foarte fina, il lasam la racit. Daca consideram ca nu are finetea sau gustul dorit, atunci putem sa mai adaugam ceea ce consideram ca ii lipseste, cum ar fi: sare, piper, unt, coniac sau smantana. Incercati sa nu puneti foarte mult unt deoarece o sa il faceti foarte gras, dar nici foarte mult coniac deoarece o sa simtiti mai mult gustul acestuia si nu cel al ficatului de pui.

Dupa ce am terminat de facut pateul din ficat de pui, taiem felii subtiri dintr-o bagheta de paine, exact ca si niste bruschete, iar apoi folosind o punga sau un posh incepem sa ornam feliutele.

Pentru un plus de gust si pentru a desavarsi aspectul vizual al preparatului, punem cate un sfert dintr-o capsuna si o bobita de merisor, pe fiecare felie de paine pe care am pus pateul astfel pregatit.

pate de casa din ficat de pui

Pofta buna!

Despre pateul de casa din ficat de pui: Acesta este un preparat culinar foarte gustos si sanatos. De cele mai multe ori ficatul de pui se consuma pentru placerea gustului, insa acesta aduce si foarte multe beneficii organismului. Aceste beneficii se datoreaza continutului de vitamine (A, B1, B12, acid folic), dar si substante minerale precum seleniu, acid pantotenic, fier, niacina si fosfor. Untul, un ingredient al preparatului nostru, sta la baza multor deserturi si retete culinare. De asemenea, este o sursa incontestabila de vitamine si substante minerale. Foile de dafin si coniacul folosite in reteta noastra sunt responsabile de gustul si aroma pateului. Bucurati-va de un fel de mancare usor si foarte sanatos care poate fi consumat in orice moment al zilei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (6 votes cast)

Pate de casa din ficat de pui, 4.5 out of 5 based on 6 ratings

Pagini similare