Ingrediente
  • Pui – 200 de grame
  • Ciuperci – 200 de grame
  • Usturoi – 2-3 catei
  • Maioneza – 100 de grame
  • Sare si piper
  • Patrunjel – ½ leg
  • Ceapa rosie – pentru decor

Atunci cand trebuie sa pregatim un aperitiv consistent, gustos si pe placul oricui (in cazul in care avem niste musafiri mai pretentiosi), salata de pui cu ciuperci, usturoi si maioneza este alegerea ideala. Carnea de pui cu siguranta este pe placul oricui, iar combinatia dintre ciuperci, maioneza si usturoi ii va oferi savoarea si consistenta mult dorita.

Ceea ce trebuie stiut atunci cand incepem sa pregatim aceasta salata, este ca trebuie sa folosim ingrediente cat mai proaspete si naturale si…multa pasiune. Pentru a obtine un gust cat mai aproape de “ca la mama acasa”, ciupercile si usturoiul trebuie neaparat sa fie din gradina (adica naturale), chiar daca nu sunt din gradina proprie nu e nici o problema, iar maioneza cu siguranta trebuie sa fie facuta in casa. Cat despre carnea de pui, ce sa mai zic (scriu), indicat ar fi ca aceasta sa fie cat mai rozalie si sa incercam sa o gatim exact dupa ce o cumparam.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Chiar daca pare dificil de facut, aceasta salata poate fi preparata de oricine, indiferent de experienta acumulata, sau nu, in bucatarie. Pe langa usurinta de preparare, salata de pui cu ciuperci, usturoi si maioneza se prepara si foarte rapid, tinand cont ca rezultatul final va fi extrem de satios si gustos. Un alt aspect important este ca atunci cand gatim aceasta salata nu avem nevoie de ingrediente greu de gasit, sau extrem de costisitoare din punct de vedere financiar.

Salata de pui cu ciuperci, usturoi si maioneza poate fi consumata atat ca si aperitiv, cat si ca si fel principal de mancare, fiind extrem de satioasa. O felie de paine prajita (sau normala, daca nu mai avem timpul necesar sa prajim painea), alaturi de un pahar cu vin, cu siguranta ne vor garanta o masa de exceptie.

Mod de preparare:

Pasul 1 – la inceput facem pieptul de pui pe grill, cat mai suculent, iar apoi il lasam sa se raceasca.

piept de pui pe grillpiept de pui pe grill 2

Pasul 2 – dupa ce spalam bine ciupercile, le punem intr-o tigaie cu putin unt, apoi le sotam si le condimentam (dupa gust) folosind sare si piper.

ciuperci sotate

Pasul 3 – dupa ce pieptul de pui s-a racit, il taiem fasii si il punem intr-un bol.

Pasul 4 – adaugam si ciupercile, la fel si acestea trebuie sa fie racite, apoi adaugam si usturoiul pisat. Amestecam toate aceste ingrediente cu maioneza.

preparare salata de pui cu ciupercipreparare salata de pui cu ciuperci  2

Este foarte important sa folosim maioneza pentru acest tip de salata, deoarece aceasta va fi un foarte bun liant pentru ingredientele folosite.

Pasul 5 – condimentam cu sare si piper, iar apoi pentru a obtine un plus de savoare trebuie sa adaugam si nelipsitul patrunjel.

Pasul 6 – dupa ce am amestecat toate ingredientele acestei salate, le adaugam intr-un vas si apoi le putem servi.

reteta salata de pui cu ciuperci, usturoi si maioneza

Pentru decor putem folosi rondele de ceapa sau ceapa tocata fin, in functie de preferintele fiecaruia.

salata de pui cu ciuperci, usturoi si maioneza

Pofta buna!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (7 votes cast)

Salata de pui cu ciuperci, usturoi si maioneza, 4.6 out of 5 based on 7 ratings

Pagini similare