Anasonul previne balonarile si indigestiile, opreste inflamatia cailor respiratorii, este un stabilizator al sistemului circular. Ceaiul de anason este folosot in tratarea efectelor secundare ale perioadei de menopauza. Foarte multi bolnavi de astm isi alina crizele cu ceai de anason. Si in obezitate, anasonul s-a dovedit foarte util. Imi aduc aminte ca in perioadele de stres si oboseala, anasonul combinat cu fenicul si marar (toate seminte) luate in amestec o jumatate de lingurita (in stare cruda, cu un pahar de apa) de doua ori pe zi dau un efect reconfortant mai puternic decat o cana de cafea naturala. Anasonul are un gust deosebit de puternic. De aceea se foloseste in cantitati mici. In patiserie este un aromatizant valoros, fiind folosit la prepararea aluatului de turta dulce. In unele zone din Franta se prepara o bautura aperitiv pe baza de anason.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Anasonul, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Pagini similare