Datorita concentratiei mare de vitamina C, kiwi este unul dintre cele mai revigorante si energizante fructe. Acest fruct contine necesarul zilnic de vitamina C (pentru un adult). Pe langa asta, kiwi este foarte bogat in vitamina E, B2, B3, A, acizi organici, fibre, potasiu, cupru, magneziu, calciu, zinc, fosfor, seleniu si zinc. Trebuie specificat ca fructul de kiwi contine mai mult potasiu decat o banana si cu toate ca are un procentaj mare de minerale si substante nutritive, dispune de  doar 45 de calorii. Fructul de kiwi, datorita continutului sau, reprezinta un puternic antioxidant, intaritor al sistemului imunitar si are capacitatea de a intarzia efectele imbatranirii.

Consumand kiwi in mod regulat, sansele de producere a cancerului sau a bolilor de inima vor fi mai scazute. De asemenea, acest fruct previne astmul, opreste alergiile, si intervine in refacerea tesuturilor lezate, in special inflamate sau in vindecarea ranilor. Fructul se consuma proaspat sau sub forma de suc. O cura cu kiwi consta in consumul a 100-250 g din acesta de doua ori pe saptamana. Pentru intretinerea tenului, se aplica felii de kiwi pe fata si se lasa 15-20 de minute. In acest fel veti avea un ten stralucitor si intinerit. Pentru a va bucura de gustul si calitatea fructului il puteti pune la frigider, insa este recomandat ca pentru a va bucura de prospetimea acestuia, odata ce l-ati cumparat trebuie sa il si mancati sau sa il utilizati in diferite retete. Este important de stiut ca fructele de kiwi nu se pun langa alte fructe. Acesta se vor pune intr-o punga de plastic, ferit de caldura sau razele soarelui.

O reteta alcatuita din 3 lingurite de zahar, un fruct de kiwi, o ceasca de ceai de tei si 150 g rom pot inlocui fara nicio problema “pastilele albastre”. De retinut este ca fructul de kiwi contine cupru, un mineral esential in procesul de crestere a tesutului atat la copii, cat si la adulti, implicand procesele de intarire a oaselor, dezvoltarea creierului, imbunatatirea sistemului imunitar etc. Aceste fructe sunt recomandate in regimul alimentar postoperatoriu, in acest fel ajutand la refacerea plagii si a intregului organism. Specialistii spun ca mai mult de jumatate din bolile canceroase sunt provocate de lipsa vitaminelor si mineralelor din fructe si legume.

Datorita antioxidantilor puternici, fructele de kiwi reduc semnificativ riscurile bolilor de cancer si ocupa locul trei dupa portocale si struguri. De asemenea, aceste fructe, datorita proprietatilor sale, reduc riscul formarii cheagurilor de sange. Fructul de kiwi este un bun inlocuitor al aspirinei deoarece, are mai multe facilitati si spre deosebire de aceasta, nu provoaca ulcer. Un dezavantaj al fructelor de kiwi este, ca asemeni capsunilor, nu pot fi consumate de persoanele care sufera de alergii, in special copiii. De asemenea, consumul de kiwi este restricionat si in cazul persoanelor care sufera de boli ale rinichilor. Fructele de kiwi au in compozitia lor substante numite oxalati care, daca aveti probleme cu rinichii, sanatatea dumneavoastra va avea de suferit.

Este interesant ca fructele de kiwi au fost descoperite de misionari abia in jurul anilor ’60 in regiunile din China. Mai tarziu au ajuns pe masa restaurantelor din Noua Zeelanda, unde un negustor le-a gustat apoi s-a gandit sa le importe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (4 votes cast)

Kiwi, o sursa sanatoasa de fibre si vitamine, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Pagini similare