Semintele de mac

Despre semintele de mac se crede ca sunt originare din Europa, insa ultimele descoperiri au aratat ca macul provine din zona Asiei. Semintele de mac constituie o adevarata bogatie in hidrati de carbon, calciu si acizi grasi. Atat planta cat si semintele sunt cunoscute si utilizate in medicina traditionala.

Beneficiile semintelor de mac impotriva cancerului la san
Datorita continutului de acid linoleic, specialistii au demonstrat eficienta semintelor de mac asupra bolilor de inima si a aparatului circulator. Mai mult, uleiul extras din aceste seminte are capacitatea de a trata cancerul mamar si chiar il poate preveni. Totodata, semintele de mac contribuie la stabilizarea nivelului de zahar din sange, previn cancerul la colon si aduc actiuni benefice asupra sanatatii globale a intestinelor.

Actiunile semintelor de mac asupra anxietatii
In momentul de fata aceste seminte sunt un remediu odihnitor pentru copii, dar si pentru persoanele trecute de a doua tinerete. Mai mult, pe langa efectele calmante, studiile au scos in lumina si alte beneficii: imbunatatesc capacitatea intelectuala si de concentrare. De asemenea, stimuleaza memoria la copii si tineri. In SUA, mai precis in California semintele de mac sunt considerate un adevarat tratament impotriva stresului, anxietatii si insomniei.

Seminele de mac, adevarate energizante naturale
Seminele de mac au in alcatuire substante minerale precum magneziu, zinc, cupru, iod, mangan, dar si lecitina, alcaloizi si acid oxalic. Cu o asemenea bogatie, semintele de mac asigura o buna stare de functionare a organismului uman. Mai mult, datorita acestor bogatii de substante minerale, semintele de mac stimuleaza si ofera energie organelor interne. Totodata, sunt de mare ajutor pentru persoanele care au o digestie lenta favorizand astfel buna functionare a tranzitului si aparatului digestiv.

Folosite in gastronomie

Semintele de mac sunt folosite pentru aromatizarea mancarurilor si in special a prajiturilor. De asemenea, semintele de mac se gasesc si pe lista de ingrediente a painii sau a rulourilor.

Uleiul de mac

Exista dovezi istorice despre utilizarea uleiului de mac de catre popoarele antice. Studiile au aratat ca in compozitia uleiului de mac intra in proportie de 73% acid linoleic, 10% acid palmitic si 13% acid oleic. Specialistii au descoperit ca acest ulei poate fi folosit cu succes pentru tratarea anumitor forme de cancer. De asemenea, datorita continutului bogat de fosfor, uleiul si semintele de mac sunt un foarte bun aliat impotriva osteoporozei. Proprietatile benefice ale macului impotriva osteoporozei au devenit cunoscute in secolul 19, in Slovacia. Acolo s-a demonstrat ca oasele celor ingropati nu erau afectate de aceasta boala.

Pentru a se convinge, cercetatorii slovaci au facut un studiu pe 20 de femei care sufereau de osteoporoza. Primului grup de 10 femei i s-au administrat medicamente, in timp ce grupului al 2-lea i s-a administrat tratament pe baza de ulei de mac. Tratamentul a durat 12 luni, iar rezultatul a fost cat se poate de vizibil. Femeile care au luat medicamente inca sufereau de osteoporoza, in timp ce femeile din grupul al 2-lea nu mai aveau nicio manifestare specifica osteoporozei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (14 votes cast)

Semintele si uleiul de mac, 3.3 out of 5 based on 14 ratings

Pagini similare