Uleiul de argan este un adevarat aliat in ceea ce priveste frumusetea pielii si a tenului. Este considerat un ulei scump, insa in ciuda acestui dezavantaj, este de mare ajutor impotriva colesterolului crescut, are proprietati anticancerigene, are capacitatea de a preveni si trata bolile cardiovasculare si este foarte utilizat in curele de slabire. Uleiul de argan este extras din semintele fructelor de argan si are in alcatuire fenoli si acizi grasi esentiali, motiv pentru care este recunoscut ca fiind mai valoros decat uleiul de masline. Mai mult, contine vitamina A, dar si acizi grasi omega 3 si omega 6, ceea ce ii confera proprietati antioxidante. Acest ulei nu se rezuma doar la beneficiile aduse pielii, parului si unghiilor. Specialistii l-au catalogat ca fiind un “medicament” foarte eficient.

De ce? Pentru ca are in alcatuire steroli care au efecte benefice asupra inflamatiilor, actioneaza benefic asupra absorbtiei de colesterol in intestine si are proprietati anticancerigene. Mai mult, datorita cresterii concentratiei de pepsina din sucul gastric, acest ulei actioneaza ca un stimulent asupra digestiei. Studiile au scos in evidenta ca uleiul de argan este foarte benefic in tratamentul artritei si a reumatismului. Ajuta la scaderea colesterolului, actioneaza benefic asupra circulatiei sanguine si intareste sistemul imunitar al organismului.

Beneficiile uleiului de argan asupra parului

Uleiul de argan actioneaza la nivelul porilor parului oferind elasticitate. In urma studiilor s-a demonstrat ca datorita nutrientilor, uleiul de argan ajuta la cresterea sanatoasa a parului. De asemenea, datorita antioxidantilor care ii intra in alcatuire, acest ulei intareste firul de par si are efecte pozitive asupra membranei celulare a parului. Nu in ultimul rand, uleiul de argan este bogat in vitamina E, vitamina foarte benefica pentru tratarea parului.

Proprietatile uleiului de argan asupra pielii

In Maroc, femeile folosesc acest ulei impotriva problemelor cutantate de acum cateva secole. Este demonstrat ca acest ulei este mult mai eficient decat o lotiune hidratanta deoarece nu contine colesterol. Se stie ca untul de shea si uleiul de masline au actiuni benefice asupra pielii, insa specialistii spun ca uleiul de argan este mult mai eficient. De ce? Pentru ca are un nivel mai ridicat de acizi grasi. Specialistii indeamna la utilizarea uleiului de argan in cazuri precum acnee sau varicela. Mai mult, acest ulei are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi, motiv pentru care are actiuni benefice asupra eczemelor si psoriazisului. De asemenea, are actiuni benefice asupra imbatranirtii premature a pielii cauzate de fumat, expunerea pe timp indelungat la soare, poluare si multe altele.

Alte beneficii:

- actioneaza asupra pierderii umiditatii pielii
- are efect stimulator in ceea ce priveste procesul de regenerare a celulelor pielii
- este foarte util impotriva cicatricilor
- previne vergeturile

Uleiul de catina

Datorita proprietatilor sale, uleiul de catina are intrebuintari atat in cosmetica cat si in tratamentele naturiste. Calitatile plantei de catina s-au descoperit de pe vremea Greciei Antice, atunci cand soldatii lasau caii bolnavi sa moara pe camp. Surpriza a fost ca acestia nu mureau, ci din contra, isi recapatau puterile. Explicatia era ca acesti cai consumau arbusti de catina. In urma cercetarilor s-a descoperit ca atat catina cat si uleiul extras din aceasta sunt deosebit de benefice pentru organism. Uleiul de catina este cunoscut ca fiind al doilea cel mai bogat in carotenoide, dupa uleiul de palmier. Mai mult, are actiune antiinflamatorie, sedativa si antibacteriana. Specialistii au descoperit ca acest ulei este bogat serotonina, motiv pentru care o face foarte benefica impotriva ulceratiilor, infectiilor si arsurilor. Alte studii au scos in evidenta ca uleiul de catina are actiune benefica asupra celulelor canceroase, intareste sistemul imunitar si poate chiar trata anumite forme de cancer precum cel pulmonar, rectal si gastric. Alte beneficii oferite de uleiul de catina:
- are capacitatea de a preveni ulcerul gastric si cel duodenal
- are actiuni benefice impotriva diareei, reumatismului, alcoolismului, urticariei si anemiei.
- studiile recente au demonstrat ca acest ulei are efecte benefie impotriva afectiunilor circulatorii, infectiilor gastrointestinale, cancerului uterin, cancerului de prostata si Parkinson-ului.
- intareste organismul impotriva agentilor patogeni

Efectele benefice ale uleiului de catina in cosmetica

Uleiul de catina are in alcautire vitamina A si E, vitamine cu ajutorul carora acest ulei dispune de proprietati terapeutice foarte puternice. Mai mult, acest ulei are in alcatuire substante minerale, acizi organici, flavonoide si vitamine precum: provitamina A, vitamina E, coenzima Q10 si acizi grasi nesaturati esentiali. Coenzima Q10 este cunoscuta pentru proprietatile sale puternic antioxidante, motiv pentru care este des intalnita atat in industria cosmetica cat si in cea a medicinei. Aceasta actioneaza benefic asupra imbatranirii premature a organismului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Uleiul de argan si uleiul de catina, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Pagini similare