Ingrediente
  • Pui – 600 g (eu va sfatuiesc sa folositi pulpa de pui)
  • Ceapa – 1 buc
  • Morcov – 1 buc
  • Dovlecel – 1 buc
  • Ardei gras -1 buc
  • Smantana – ½ litri
  • Ou - 5 buc
  • Lamaie – 3 buc
  • Sare
  • Piper
  • Marar – 1 leg

O reteta cu influente grecesti care se poate consuma in orice anotimp, fiind extrem de gustoasa si hranitoare.

Mod de preparare:

Pasul 1 – la inceput taiem cubulete pulpele de pui.

Pasul 2 – dupa ce au fost spalate si curatate, taiem legumele fideluta.

Pasul 3 – luam o cratita si punem la calit legumele, in aceasta ordine: ceapa, morcov, ardei gras si dovlecel. Le calim bine pentru a-si lasa gustul, dupa care adaugam si cubuletele de pui, atat pentru a prinde gustul legumelor cat si pentru le da gust. In acest fel, nu va mai fi nevoie sa adaugam acele cuburi cu gust de pui. Apoi adaugam aproximativ 2 litri de apa si lasam compozitia sa fiarba.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Pasul 4 – separam galbenusul de albus, dupa care il adaugam in castronul in care am pus smantana.

Pasul 5 – amestecam smantana cu galbenusurile de ou, dupa care adaugam si zeama de la cele 3 lamai.

Pasul 6 – verificam daca s-au fiert legumele, dupa care luam cratita de pe foc.

Pasul 7 – castronul in care am amestecat ouale cu smantana trebuie sa fie destul de mare, deoarece pentru a finaliza acest preparat, trebuie amestecata aceasta compozitie cu ciorba. Deci, procesul va fi urmatorul: luam un polonic de ciorba de pui si turnam in compozitia formata din smantana, galbenus de ou si lamaie, repetam procedeul pana cand terminam sau aducem la aceeasi temperatura cu ceea ce era in cratita.

Pasul 8 – dupa ce am amestecat toata ciorba, mai punem pe foc mic si adaugam sare si piper (dupa gust) si mararul tocat fin.

Trebuie sa fiti foarte atenti cand puneti pe foc ciorba pentru a adauga sarea, piperul si mararul, deoarece daca puneti pe foc mare aceasta se poate taia.

Ciorba de pui a la grec este un preparat usor pentru stomac, mai ales in cazul in care ati trecut printr-o perioada in care ati consumat mancare “grea”, cum ar fi fripturi sau alte preparate din carne de porc, carne de miel etc. Aceasta ciorba este usor de preparat si are un miros si un gust aparte. Carnea de pui care intra in alcatuirea acestui preparat este usor digerabila si ofera organismului vitamine, dar si substante minerale precum potasiu, fosfor si sodiu. Dupa ce ati consumat ciorba de pui a la grec va recomandam ca la felul doi sa mancati pulpe de pui pane sau snitel de pui.

Pofta buna!

reteta ciorba de pui a la grec

reteta ciorba de pui a la grec

preparare ciorba de pui a la grec

preparare ciorba de pui a la grec

preparare ciorba de pui a la grec 2

preparare ciorba de pui a la grec 2

preparare ciorba de pui a la grec 3

preparare ciorba de pui a la grec 3

preparare ciorba de pui a la grec 4

preparare ciorba de pui a la grec 4

preparare ciorba de pui a la grec 5

preparare ciorba de pui a la grec 5

preparare ciorba de pui a la grec 6

preparare ciorba de pui a la grec 6

preparare ciorba de pui a la grec 7

preparare ciorba de pui a la grec 7

preparare ciorba de pui a la grec 8

preparare ciorba de pui a la grec 8

preparare ciorba de pui a la grec 9

preparare ciorba de pui a la grec 9

preparare ciorba de pui a la grec 10

preparare ciorba de pui a la grec 10

ciorba de pui a la grec

ciorba de pui a la grec

reteta ciorba de pui a la grecpreparare ciorba de pui a la grecpreparare ciorba de pui a la grec 2preparare ciorba de pui a la grec 3preparare ciorba de pui a la grec 4preparare ciorba de pui a la grec 5preparare ciorba de pui a la grec 6preparare ciorba de pui a la grec 7preparare ciorba de pui a la grec 8preparare ciorba de pui a la grec 9preparare ciorba de pui a la grec 10ciorba de pui a la grec

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (4 votes cast)

Ciorba de pui a la grec, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Pagini similare