Ingrediente
  • Ceapa – 200 grame
  • Morcovi – 200 grame
  • Telina – 200 grame
  • Pastarnac – 200 grame
  • Cartofi – 200 grame
  • Dovlecel – 200 grame
  • Sare si piper

Sanatoasa, consistenta, aromata, bogata in vitamine, usor de preparat, cremoasa si foarte gustoasa, supa crema de legume este alegerea ideala de fiecare data cand dorim sa ne impresionam persoanele dragi noua.

Unul dintre avantajele supei creme de legume este acela ca aceasta supa poate fi gatita cu legumele pe care le aveti in casa, in acest fel nu trebuie sa mai faceti drumuri suplimentare pana la magazin. Trebuie insa sa se tina cont de cele trei legume de baza: ceapa, morcovul si telina, fara acestea supa crema de legume nu va fi la fel de gustoasa.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Supa crema de legume cu crutoane poate fi consumata cu incredere de fiecare persoana, atat de cele care urmeaza o dieta cat si de cele care tin post. Pentru a-i amplifica gustul sublim supa crema de legume poate fi consumata alaturi de crutoane (acele cubulete de paine prajita), ardei iute sau smantana (daca nu se tine post), in functie de preferintele fiecaruia.

Mod de preparare:

Pasul 1 – la inceput spalam foarte bine legumele, apoi le curatam, dupa care le taiem in bucati.

dovleceimorcoviceapacartofitelinaulei de masline

Pasul 2 – luam o cratita de 5 litri si adaugam ulei de masline (vom folosi ulei de masline in cazul in care dorim sa tinem post, daca nu dorim sa mancam de post putem adauga unt).

Pasul 3 – adaugam toate legumele aleatoriu (nu conteaza ordinea), iar dupa ce acestea au inceput sa se caleasca bine si sa prinda crusta, adaugam si apa. Aceasta (adica apa) trebuie sa fie inca o data cat cantitatea legumelor din cratita.

mix legume

Pasul 4 – lasam sa fiarba bine compozitia, pana cand legumele au inceput sa se inmoaie.

Pasul 5 – dupa ce acestea s-au inmuiat luam oala de pe foc si incepem sa amestecam folosind blenderul, pana cand compozitia se transforma intr-o pasta. Daca ni se pare destul de moale (ca si zeama), putem sa mai adaugam cartofi fierti pentru a o ingrosa.

preparare suma crema de legumepreparare suma crema de legume 2

La sfarsit adaugam sare si piper (dupa gust) si o servim alaturi de crutoane de paine, pe care fie le facem noi, fie le luam gata facute de la brutarii.

preparare suma crema de legume 3

Modalitatea de a face crutoane este una foarte simpla. Taiem felii de paine, dupa care fiecare felie de paine o taiem in cuburi (cat de cat egale). Stropim cuburile de paine cu ulei de masline, dupa care adaugam condimentele: busuiocul, sarea, piperul, oregano si cimbrul. Punem crutoanele pe o tava (pe care putem pune si foaie de copt) si le bagam in cuptor la temperatura de 160 de grade, timp de 30 de minute. Din 10 in 10 minute amestecam crutoanele pentru a nu se arde, putem sa le gatim mai crocante (adica mai uscate) sau mai moi. Trebuie stiut insa ca: acestea in momentul in care vor fi introduse in supa crema de legume, se vor inmuia!

supa crema de legume

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra, iti recomandam sa incerci si aceasta delicioasa supa crema de dovlecei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (27 votes cast)

Supa crema de legume, 4.2 out of 5 based on 27 ratings

Pagini similare