Ingrediente
  • Oua – 2 buc
  • Zahar – 4 lg
  • Faina – 6 lg
  • Ulei – 3lg
  • Amoniac – 1 lingurita
  • Esenta de rom – 1 fiola

Un desert extrem de gustos care poate fi consumat cu succes in fiecare dimineata, alaturi de o cana cu lapte sau cu cafea. Pentru un gust exceptional am folosit stafide, acestea vor oferi un plus de savoare fiecarui fursec consumat.

Fursecuri cu stafide – Mod de preparare:

Pasul 1 – intr-un bol batem ouale cu zaharul, pana cand acesta se topeste, apoi adaugam treptat uleiul (ca si la maioneza).



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Pasul 2 – stingem amoniacul cu putina apa (sau zeama de la ½ lamaie), dupa care il amestecam si pe el.

Pasul 3 – adaugam faina treptat, pana cand compozitia se face ca si smantana de groasa, dupa care adaugam si esenta de rom.

Pasul 4 – la sfarsit adaugam stafidele si le incorporam in compozitia deja formata.

Pasul 5 – luam o tava in care punem o foaie de copt, dupa care cu ajutorul unei linguri luam din compozitie si dam forma fursecurilor.

Pasul 6 – dupa ce am terminat de pus in tavi compozitia formata, introducem tavile in cuptorul preincalzit.

Pasul 7 – lasam pentru aproximativ 20 de minute, iar cand s-au aramit marginile scoatem tavile din cuptor. Lasam sa se raceasca si apoi fursecurile cu stafide pot fi servite.

Trebuie tinut cont ca: fursecurile se fac foarte repede, asadar trebuie sa fim foarte atenti atunci cand acestea sunt in cuptor. Din punct de vedere al aromelor puteti folosi orice aroma doriti, in functie de gust si preferinte. Personal am folosit esenta de rom, deoarece aceasta este cel mai des utilizata.

Fursecurile cu stafide sunt foarte apreciate, datorita gustului inconfundabil. Ce le face atat de gustoase sunt stafidele. Acestea sunt cunoscute, in primul rand pentru gustul foarte bun pe care il ofera, dar si pentru continutul de vitamine si minerale. Primele fursecuri au aparut in jurul secolului VII, odata cu aparitia zaharului. In aceasta perioada de timp, fursecurile erau cunoscute sub denumirea de “jumble”, iar ingredientele folosite erau zaharul si nucile. Fursecurile erau cunoscute de oamenii ca fiind o sursa de hrana pentru drumetii, deoarece puteau rezista mult timp. Cu cat inaintam spre secolul nostru, fursecurile au suferit o serie de modificari, ajungandu-se intr-un final la celebrele fursecuri de astazi. In Europa, fursecurile sunt unele dintre cele mai apreciate deserturi si sunt des consumate ca prima gustare alaturi de lapte sau de cafea.

reteta fursecuri cu stafide

reteta fursecuri cu stafide

preparare fursecuri cu stafide

preparare fursecuri cu stafide

preparare fursecuri cu stafide 2

preparare fursecuri cu stafide 2

preparare fursecuri cu stafide 3

preparare fursecuri cu stafide 3

preparare fursecuri cu stafide 4

preparare fursecuri cu stafide 4

preparare fursecuri cu stafide 5

preparare fursecuri cu stafide 5

preparare fursecuri cu stafide 6

preparare fursecuri cu stafide 6

preparare fursecuri cu stafide 7

preparare fursecuri cu stafide 7

preparare fursecuri cu stafide 8

preparare fursecuri cu stafide 8

fursecuri cu stafide

fursecuri cu stafide

reteta fursecuri cu stafidepreparare fursecuri cu stafidepreparare fursecuri cu stafide 2preparare fursecuri cu stafide 3preparare fursecuri cu stafide 4preparare fursecuri cu stafide 5preparare fursecuri cu stafide 6preparare fursecuri cu stafide 7preparare fursecuri cu stafide 8fursecuri cu stafide

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Fursecuri cu stafide, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Pagini similare