Ingrediente
  • Piept de curcan – 1 kg
  • Bacon – 300 g
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Oregano
  • Busuioc
  • Rozmarin
  • Fulgi de chili
  • Ulei de masline

Carnea de curcan este foarte slaba in grasimi, iar dupa anii ’90 a inceput sa se consume si la noi in tara acest tip de carne. Exista foarte multe feluri in care se poate gati carnea de curcan, oricare dintre ele fiind extrem de gustoase. Astazi v-am pregatit curcan la cuptor, o reteta usoara care este apreciata de majoritatea oamenilor.

Mod de preparare curcan la cuptor:

Pasul 1 – luam bucata de piept si o curatam de piele si os, daca este nevoie.

Pasul 2 – o “imbracam” in felii de bacon, dupa care o adaugam intr-un vas termoizolant.

Pasul 3 – stropim curcanul cu ulei de masline, dupa care incepem sa condimentam cu sare, piper, cimbru, oregano, busuioc, rozmarin si fulgi de chili.

Pasul 4 – bagam curcanul in cuptorul setat la temperatura mica (130 de grade) timp de o ora. Dupa ce a trecut o ora, mai tinem un sfert de ora curcanul in cuptorul setat la temperatura mare, pentru a prinde culoare.

Pasul  5 – dupa ce a trecut o ora si un sfert verificam curcanul. Acesta se poate servi cu orice tip de garnitura.

Sfatul meu este, ca atunci cand pregatiti carne de curcan sa folositi si un component care contine grasime. Deoarece carnea de curcan este foarte fada, trebuie sa ii dam acesteia si putina grasime pentru a  o inmuia.

Pofta buna!

reteta curcan la cuptor

reteta curcan la cuptor

piept de curcan

piept de curcan

preparare curcan la cuptor

preparare curcan la cuptor

curcan la cuptor

curcan la cuptor

reteta curcan la cuptorpiept de curcanpreparare curcan la cuptorcurcan la cuptor

Carnea de curcan la cuptor este un preparat foarte gustos si hranitor. Cand consumati curcan la cuptor este bine sa inaturati pielita deoarece aproximativ 95% din grasimea acestuia se regaseste in pielita. Carnea de curcan este foarte bogata in triptofan. Aceasta substanta stimuleaza productia de serotonina ( substanta cu actiune vasoconstrictoare ) si actioneaza asupra sistemului imunitar, pe care il intareste.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Specialistii spun ca daca se consuma carne de curcan in mod regulat organismul va asimila aproximativ 60% din necesarul zilnic de proteine, 40% din necesarul zilnic de seleniu, 30% din necesarul zilnic de vitamina B3, 22% din necesarul zilnic de vitamina B6, si 20% din necesarul zilnic de fosfor. In urma cercetarilor s-a descoperit ca seleniu, substanta prezenta in carnea de curcan, lupta impotriva bolilor canceroase si actioneaza benefic asupra sistemului imunitar. Consumand carne de curcan printre care si curcan la cuptor nu doar ca va veti ospata cu un preparat foarte gustos dar veti acumula si vitamine si substante minerale esentiale organismului.

De retinut

Carnea de curcan are in alcatuire purine care maresc nivelul acidului uric din organism, de aceea persoanele care sufera de afectiuni ale rinichilor sau gute nu trebuie sa consume in exces carne de curcan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Curcan la cuptor, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Pagini similare