Ingrediente
  • Pulpa de vita –1 kg
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Busuioc
  • Rozmarin
  • Boabe de mustar
  • Fulgi de chili

Carnea de vita este foarte gustoasa, bogata in fibre si proteine si recomandata persoanelor care doresc sa isi regleze gradul de colesterol din organism. Aceasta poate fi preparata atat la cuptor, pe gratar, cat si fiarta.

Mod de preparare friptura de vita la cuptor

Pasul 1 – se verifica carnea si se inlatura grasimea si pielitele.

Pasul 2 – se unge carnea cu ulei de masline, apoi se condimenteaza din abundenta cu sare, piper, cimbru, busuioc, rozmarin, boabe de mustar si fulgi de chili.

Pasul 3 – se condimenteaza pe ambele parti si se aseaza intr-un vas termorezistent.

Pasul 4 – se baga la cuptor timp de 45 de minute, la foc mic.

Carnea de vita se mananca facuta mediu sau in sange, deoarece daca o gatim complet aceasta va fi tare si nu vom mai simti gustul de carne.

Pasul 5 – dupa ce au trecut 40 de minute, se verifica si se scoate din cuptor (daca este suficient de gatita).

Friptura de vita la cuptor se poate servi alaturi de orice garnitura si sos.

Pofta buna!

preparare friptura de vita la cuptor

preparare friptura de vita la cuptor

preparare friptura de vita la cuptor 2

preparare friptura de vita la cuptor 2

preparare friptura de vita la cuptor 3

preparare friptura de vita la cuptor 3

preparare friptura de vita la cuptor 4

preparare friptura de vita la cuptor 4

preparare friptura de vita la cuptor 5

preparare friptura de vita la cuptor 5

friptura de vita la cuptor

friptura de vita la cuptor

preparare friptura de vita la cuptorpreparare friptura de vita la cuptor 2preparare friptura de vita la cuptor 3preparare friptura de vita la cuptor 4preparare friptura de vita la cuptor 5friptura de vita la cuptor

Friptura de vita la cuptor si, in general carnea de vita sunt alimente parfumate si satioase, carora este indicat sa le adaugati ierburi aromatice pentru a le da mai multa savoare. De altfel cand preparati carnea de vita la cuptor trebuie sa ii adaugati cateva legume si, totodata, trebuie servit alaturi de sos pentru friptura de vita. Carnea de vita este denumita de marii bucatari “carne dietetica“ deoarece este saraca in grasimi ( 6-8% ), glucide si contine o cantitate mica de proteine ( aproximativ 20 % ). Preparatele din vita, in special, friptura de vita la cuptor sunt cunoscute pentru gustul inedit, insa nu este doar atat. Pe langa faptul ca au un gust foarte bun, preparatele din vita, in care intra si friptura de vita la cuptor, sunt bogate in substante minerale precum fosfor si fier. Carnea de manzat nu doar ca este bogata in fosfor si fier, ci este si o sursa importanta de substante extractive precum purina, creatina si creatinina.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (9 votes cast)

Friptura de vita la cuptor, 3.6 out of 5 based on 9 ratings

Pagini similare