Ingrediente
  • Vin rosu - 700 ml
  • Iepure - 1kg
  • Ceapa - 1 buc medie
  • Morcov - 1 buc
  • Usturoi - 1 capatana
  • Ulei de masline
  • Foi de dafin
  • Cimbru
  • Rozmarin
  • Busuioc
  • Lamaie - 1 buc
  • Miere - 100 ml
  • Sare
  • Piper

Inca din cele mai vechi timpuri, iepurii erau vanati pentru a fi folositi atat pentru carne cat si pentru blana. Drept urmare va voi prezenta o delicioasa reteta de iepure la cuptor.

Mod de prepare iepure la cuptor

Este recomandat pentru orice carne de vanat sau carne la cuptor, sa fie tinuta in bait (adica la marinat). Acest bait va fi obtinut din toata cantitatea de vin, foile de dafin, cimbrul, rozmarinul, busuiocul, feliile de lamaie, mierea, sarea, piperul, usturoiul zdrobit, ceapa si morcovul. In baitul astfel obtinut vom aseza iepurele, de preferabil ar fi sa il lasam aproximativ 4 sau 6 ore, pentru a prinde gustul tuturor ingrendientelor si pentru a se fragezi.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

 

Apoi carnea astfel macerata se aseaza intr-o tava, se stropeste cu ulei de masline si se baga la cuptor timp de 25–30 minute.

Se poate servi alaturi de orice garnitura, in functie de preferinte, iar pentru un gust desavarsit se recomanda un vin rosu de calitate.

Va urez pofta buna!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (18 votes cast)

Iepure la cuptor, 4.1 out of 5 based on 18 ratings

Pagini similare