Ingrediente
  • Scoici – 600 grame (trebuie sa aiba carapace)
  • Carne de scoici – 400 grame, vom folosi si carne de scoici (deoarece cu siguranta nu ne vom satura doar din gramajul scoicilor)
  • Smantana lichida – 300 grame
  • Ceapa - 2 bucati, usturoi - 2-3 catei de usturoi
  • Patrunjel – 2 legaturi
  • Vin – 100 ml
  • Sare, piper

Scoicile in sos alb sunt un preparat culinar care, datorita gustului desavarsit, au ajuns in topul preferintelor celor care adora fructele de mare. Cu siguranta aceasta delicatesa culinara ne va duce cu gandul la o vacanta pe o plaja mediteraneana, acesta fiind si motivul pentru care scoicile in sos alb sunt ideale in timpul sezonului estival.

Atunci cand gatim scoici trebuie sa tinem cont de cateva aspecte importante, aceste mici “secrete” ne vor ajuta sa obtinem gustul desavarsit al scoicilor:

Atunci cand facem sosul alb pentru fructele de mare, in cazul nostru pentru scoici, putem folosi atat zeama de lamaie cat si vin, acestea vor contribui la obtinerea unui gust deosebit. Pe langa vin sau lamaie, nu trebuie sa uitam de cele trei elemente de baza care vor desavarsi gustul: usturoiul, ceapa si patrunjelul.

Deoarece sunt bogate in iod si au proprietati afrodisiace, scoicile sunt des intalnite in restaurantele cu specific italienesc si mediteranean, fiind preparatul care nu trebuie sa lipseasca de la evenimentele speciale sau de pe mesele festive.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Pentru acest preparat culinar putem folosi atat carne de scoici, cat si scoicile care au carapace. Daca folosim scoici care au carapace, vom obtine un efect estetic mai puternic in cadrul fiecarei farfurii servite. Insa atunci cand gatim acest tip de scoici, adica cele cu carapace, trebuie tinut cont de faptul ca mustatile trebuie inlaturate, deoarece ofera un disconfort atunci cand sunt consumate. Daca vom cumpara din magazine midiile pasteurizate, atunci nu mai trebuie sa facem nimic, deoarece acestea sunt curatate.

Mod de preparare:

Pasul 1 – spalam cu apa rece scoicile, iar daca nu sunt curatate le vom curata noi.

Pasul 2 – curatam si taiem ceapa cat mai fin, dupa care o punem intr-o tigaie la calit. Adaugam si usturoiul zdrobit pentru gust, iar apoi calim impreuna cu ceapa.

ceapa calita

Pasul 3 – adaugam scoicile in carapace, apoi carnea de scoici, le sotam impreuna si apoi le lasam pana cand li se deschide carapacea.

scoici calite cu ceapa si usturoi

Pasul 4 – dupa ce s-au desfacut scoicile adaugam vinul, apoi lasam sa fiarba pana cand acesta se reduce la jumatate.

Pasul 5 – adaugam si smantana dulce, dupa care condimentam cu sare si piper, dupa gust.

scoici calite cu vin

scoici calite cu vin si smantana

Pasul 6 – la sfarsit adaugam patrunjelul tocat fin, acesta va oferi un plus de gust si de savoare.

scoici calite cu ceapa, usturoi, vin, smantana si patrunjel

Acest preparat culinar, scoici in sos alb, va va incanta papilele gustative de fiecare data cand il veti consuma. Asadar puteti sa il faceti cu incredere de fiecare data cand aveti un eveniment important in familie, sau pur si simplu atunci cand vreti sa va rasfatati cu aceste delicioase fructe de mare, si anume scoicile.

reteta scoici cu sos alb

Pofta buna!

Despre scoicile in sos alb

Aceasta reteta este deosebit de gustoasa, ideala pentru persoanele impatimite dupa scoici sau fructe de mare, dar si pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu acest gen de mancare. Printre ingredientele preparatului nostru se numara carnea de scoici, smantana, patrunjelul, ceapa si usturoiul. Din pacate, in tara noastra, preparatele din scoici au preturi destul de piperate, motiv pentru care multe persoane nu isi permit acest fel de mancare. Totusi, carnea de scoici, pe langa faptul ca este foarte gustoasa, aduce si cateva beneficii pentru organism. La randul lor, smantana, patrunjelul, ceapa si usturoiul dau un plus de gust preparatului si sunt foarte bogate in vitamine precum vitamina A, B, C, D, K, dar si substante minerale precum calciu, potasiu, fosfor, niacina, riboflavine, magneziu, cupru, sulf si proteine. Va recomand si salata cu fructe de mare, o alta delicatesa culinara. Bucurati-va alaturi de cei dragi de un preparat desavarsit chiar la dumneavoastra acasa.

scoici in sos alb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)

Scoici in sos alb, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Pagini similare