Ingrediente
  • Ardei gras – 8 buc
  • Pentru umplutura:
  • Carne tocata – 800 grame (fiecare persoana poate folosi tipul de carne preferat, fie ca este de porc, de vita, de pui sau chiar de curcan).
  • Ceapa – 2 bucati mari
  • Usturoi – 3-4 catei (pentru gust)
  • Sare
  • Piper
  • Orez – 400 grame
  • Pentru sos:
  • 200 de grame pasta de tomate
  • Ulei de masline – 100 ml

Atunci cand nu stiti ce sa pregatiti la masa de pranz pentru familie sau pentru prieteni, ardeii umpluti cu carne vor fi solutia ideala, extrem de gustoasa. Acestia se prepara mult mai usor si mult mai repede in comparatie cu alte preparate culinare care implica carnea tocata, cum ar fi celebrele sarmalute, iar ardeiul proaspat va oferi un gust aparte acestui preparat culinar inedit.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Pentru aceasta reteta am folosit ardei proaspat din piata si carne tocata de la carmangerie (macelarie). Consider ca este foarte important sa folosim ingrediente cat mai naturale, in acest fel gustul mancarii va fi extraordinar, iar noi vom avea grija de sanatatea noastra.

Aceasta reteta se prepara extrem de usor, daca urmam cu exactitate pasii de mai jos.

Mod de preparare:

Pasul 1 – la inceput vom pregati ardeiul gras, astfel: taiem codita de jur imprejur folosind un cutit de bucatarie, avand insa grija sa ii scoatem si partea cu semintele (cotorul). Apoi trebuie cu foarte mare grija sa scoatem si maduva alba din interiorul ardeiului, deoarece aceasta poate da un gust amar preparatului culinar. Pentru a scoate maduva putem folosi si o lingurita, avand grija sa nu rupem ardeiul, repetam procedeul pentru fiecare bucata de ardei.

se curata ardeiul

Pasul 2 – punem orezul la fiert in apa clocotita, insa nu il fierbem complet ci doar 10 minute, deoarece acesta se mai gateste atunci cand punem ardeiul gras in sos.

Pasul 3 – curatam, spalam si taiem ceapa julienne, dupa care o punem intr-un vas.

ceapa julienne

ceapa intr-un vas

Pasul 4 – zdrobim usturoiul, il punem peste ceapa si apoi adaugam si carnea. Amestecam compozitia astfel formata si condimentam (dupa gust).

carne tocata

Pasul 5 – dupa ce a fiert orezul, il spalam cu apa rece si il adaugam in vasul cu carnea si amestecam.

orez + carne tocata

Pasul 6 – compozitia astfel formata o vom adauga in fiecare ardei in parte, pana cand acestia sunt umpluti.

se umple ardeii

Este foarte important de stiut ca: aceasta compozitie este folosita pentru majoritatea legumelor umplute, de exemplu pentru: rosii umplute, dovlecei umpluti, vinete umplute, etc.

Pasul 7 – dupa ce am umplut toti ardeii, ii asezam uniform intr-o cratita inalta, dupa care ii punem pe foc. Inainte sa aprindem focul adaugam si sosul de rosii, format din apa si sosul de tomate.

ardei umpluti in cratita

sos de rosii

Punem intr-un vas 2-3 cani de apa si dizolvam 4 linguri de sos tomat, dupa care il turnam in cratita cu ardeii.

ardei umpluti in cratita + sos de rosii

apa + sos de rosii peste ardei umpluti

Lasam sa fiarba timp de aproximativ 40-50 de minute la foc mic. Ne vom da seama ca ardeii sunt facuti atunci cand acestia au inceput sa se increteasca.

Se pot servi alaturi de smantana si de ardei iute.

ardei umpluti cu carne

Pofta buna!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)

Ardei umpluti cu carne, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Pagini similare