Ingrediente
  • Aripioare de pui – 20 de bucati
  • Pentru sosul barbeque (prescurtarea folosita bbq):
  • Sos de rosii – 200 ml
  • Usturoi – 3-4 catei
  • Sweet chilli sos – 100 ml
  • Sare
  • Piper
  • Otet – 1 lingurita
  • Cimbru
  • Busuioc
  • Fulgi de chilli
  • Oregano
  • Rozmarin

Indiferent de modalitatea de gatire, aripioarele de pui sunt alegerea ideala pentru o masa copioasa, sanatoasa si extrem de gustoasa. Acestea se gasesc in orice magazin, au un pret convenabil si pot fi gatite chiar si de catre persoanele care nu au suficienta experienta in bucatarie, sau nu au suficient timp liber. Astazi va voi prezenta un preparat culinar care va impresiona atat vizual cat si gustativ fiecare membru al familiei sau fiecare invitat de seama.

Pentru a obtine un gratar perfect este foarte important ca baitul in care tinem carnea sa fie echilibrat iar sosul ales sa fie in concordanta cu gustul, tipul si textura carnii. Astfel pentru aceste aripioare de pui la gratar am optat pentru un sos barbeque, un sos usor picant al carui gust va completa de minune savoarea acestui preparat culinar.

Mod de preparare :

Pasul 1 – la inceput punem intr-o cratita apa, adaugam 2-3 frunze de foi de dafin si putin coniac si o lasam sa fiarba.

Pasul 2 – taiem si curatam aripioarele de pui ca si in imagine, iar dupa ce apa din cratita a inceput sa dea in clocot adaugam aripioarele si le lasam sa fiarba timp de 15 minute.
aripioare de puiaripioare de pui la fiert

Lasand aripioarele sa fiarba in apa clocotita pentru 15 minute vom sti sigur ca acestea se vor face pe gratar, fara sa se arda si sa ramana crude in mijloc, langa os.

Pasul 3 – facem sosul barbeque folosind toate ingredientele: sucul de rosii, sosul sweet chilli, sarea, piperul, cateii de usturoi, cimbrul, fulgii de chilli, busuiocul, rozmarinul, oregano si lingurita de otet (pentru aciditate). Adaugam toate aceste ingrediente intr-un recipient, dupa care cu ajutorul blenderului le mixam si le facem pasta.

preparare sos picantpreparare sos picant 2preparare sos picant 3preparare sos picant 4

Luam o punga mai groasa si adaugam sosul astfel format in ea. Dupa ce am lasat aripioarele timp de 15 minute sa stea, le trecem pe sub un jet de apa pentru a le curata de spuma si pentru a le raci putin.

aripioare in pungaaripioare in punga cu sos

Este foarte important sa folosim o punga pentru a condimenta si pentru a tine in bait orice tip de carne, deoarece in felul acesta carnea va fi patrunsa uniform si exact cat este necesar de baitul sau sosul pregatit.

Pasul 4 – luam tigaia grill si o punem la incins, dupa care adaugam pe rand aripioarele. Le lasam timp de aproximativ cinci minute pe o parte si cinci minute pe partea cealalta.

aripioare pe gratararipioare pe gratar 2

In acest fel aripioarele se vor carameliza frumos, iar gustul va fi pe masura asteptarilor.

aripioare de pui la gratar

Se servesc alaturi de orice tip de garnitura: piure, cartofi prajiti, orez, salata, etc.

Pofta buna!

Personal, recomand evitarea consumarii in exces a aripioarelor de pui de catre femeile gravide, de catre femeile care au probleme cu hormonii sau de catre copii. Aceasta recomandare se bazeaza pe faptul ca majoritatea producatorilor de carne de pui injecteaza hormonii de crestere chiar in zona aripilor, iar din aceasta cauza un consum in exces al aripioarelor poate duce la anumite dezechilibre hormonale.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Aripioare de pui la gratar este o reteta culinara deosebit de gustoasa al carui timp de preparare nu este foarte lung. Despre carnea de pui se stie ca este usoara pentru organism si bogata in vitamine si substante minerale. Preparatul nostru mai are ca ingrediente sos de rosii, cimbru, busuioc, oregano si rozmarin. Rosiile sunt foarte benefice organismului, au rol important pentru multe alte preparate culinare, un bun exemplu sunt oua in rosii la cuptor si sunt o sursa incontestabila de vitamine si substante minerale. Cimbrul, busuiocul, oregano si rozmarinul sunt plante aromatice foarte utilizate in bucatariile lumii deoarece aduc un plus de gust preparatelor culinare. Daca sunteti un “fan” al preparatelor din carne de pui, o reteta culinara care merita incercata este si aripioare de pui pane.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Aripioare de pui la gratar, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Pagini similare