Ingrediente
  • Muschi de porc – 800 de grame
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline
  • Pentru sosul de mere:
  • Mere – 4 sau 6 bucati (in functie de marimea marului)
  • Zahar – 3 lg
  • Vin rosu – 100 ml

Despre delicioasele preparate culinare gatite in Transilvania cu siguranta fiecare roman a auzit cel putin o data in viata, iar cei norocosi au si gustat din ele. Combinatiile inedite si contrastante au transformat bucataria ardeleneasca intr-una dintre cele mai apreciate bucatarii de la noi din tara. Preparatul culinar pe care urmeaza sa il gatim astazi impreuna este cu siguranta un candidat de exceptie al acestei bucatarii, este vorba despre muschiul de porc cu sos de mere.

Daca la inceput aceasta combinatie ar putea parea “nu pe gustul meu”, trebuie sa o incercati si cu siguranta va veti schimba parerea. Sosul de mere este alegerea ideala atunci cand gatim o carne mai grasa, cum ar fi cea de porc. Cei care vor incerca aceasta combinatie putin mai ciudata, cu siguranta vor intelege de ce “ardealu-i mintea”.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Iar pentru ca se apropie sezonul rece si corpul nostru are nevoie de cat mai multa energie pentru a infrunta o iarna care se anunta cu siguranta geroasa, acest preparat culinar trebuie sa ocupe un loc fruntas pe masa fiecaruia. Daca merele sunt prea acre si sosul va fi la fel, iar pentru a remedia situatia se poate adauga o lingurita de zahar (totul este in functie de preferinta celui care gateste) in sosul de mere.

In cazul in care sosul de mere nu va fi suficient si doriti sa optati si pentru un alt tip de garnitura, puteti cu incredere alege cartofii (copti, prajiti sau natur) sau orezul. Iar pentru a incheia cat mai placut o masa copioasa, cu siguranta un pahar de vin (alb sau rosu) sau o palinca vor fi aliati de incredere. Pentru persoanele care nu consuma alcool, un bun digestiv ar fi un suc natural de fructe facut in casa, acesta va insoti de minune acest preparat culinar extrem de gustos.

Mod de preparare:

Pasul 1 – transam muschiul de porc, il condimentam cu sare si piper (dupa gust) si apoi il ungem cu ulei.

Pasul 2 – punem tigaia grill la incins, dupa care gatim porcul pe toate partile.

muschi pe gratarmuschi pe gratar 2

Pasul 3 – in timpul in care muschiul de porc se gateste, preparam sosul de mere.

Pasul 4 – spalam bine merele, dupa care le curatam de coaja. Este foarte important sa curatam merele de coaja, deoarece coaja ofera un gust amar sosului si il poate fermenta.

meremere curatate de coaja

Pasul 5 – dupa ce am spalat si curatat merele, le taiem cubulete si le punem in tigaie. Cand acestea au inceput sa se inmoaie adaugam si zaharul si le lasam sa se caramelizeze. La sfarsit adaugam vinul si lasam sa fiarba impreuna. Cand sosul a inceput sa se ingroase il luam de pe foc.

mere cubuletemere cubulete cu zaharmere cubulete cu zahar si vinmere cubulete cu zahar si vin rosu

Putem adauga muschiul de porc direct in sos, sau putem sa il servim ca si in imagine, in functie de preferintele fiecaruia.

muschi de porc cu sos de mere

Pofta buna!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Muschi de porc cu sos de mere, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Pagini similare