Ingrediente
  • Pui intreg – 1 bucata
  • Pentru "fata" puiului:
  • Sos Worcester (Worcestershire)
  • Usturoi – 1 capatana
  • Sos Sweet Chili
  • Cimbru
  • Busuioc
  • Ulei de masline
  • Sare si piper
  • Sos Sweet and Sour
  • Sos Soia
  • Pentru garnitura:
  • Cartofi – 6 bucati (200 de grame pentru fiecare portie)
  • Usturoi – 3-4 catei
  • Ulei de masline
  • Boia de ardei dulce
  • Rozmarin
  • Sare si piper

Extrem de gustos, fraged si in acelasi timp cu o crusta crocanta, puiul pe sticla este preparatul culinar care va impresiona cu siguranta fiecare musafir. Pentru un plus de gust putem face alaturi de acesta cartofi la cuptor, oferind astfel si o garnitura de exceptie.

Daca doriti puteti opta si pentru o mamaliga sau un mujdei de usturoi, in functie de preferintele fiecaruia. Puiul pe sticla seamana foarte mult cu puiul la rotisor, este extrem de sanatos si in acelasi timp consistent.

Daca tinem puiul in cuptor o perioada mai lunga la o temperatura joasa si apoi marim temperatura pentru o perioada scurta de timp vom obtine o crusta crocanta, iar in interior carnea va fi frageda.

Mod de preparare:

Pasul 1 – la inceput trebuie sa incalzim cuptorul la temperatura de 160 de grade, iar apoi trebuie sa facem “fata” (sosul) pentru pui.

Intr-un vas punem toate ingredientele pe care le vom folosi pentru “fata”, iar cu ajutorul unui blender le amestecam.

Umplem o sticla cu apa (aceasta trebuie sa fie din sticla, nu din plastic), va recomand sa folositi o sticla de bere deoarece aceasta are fundul dublu.

Asezam sticla intr-o tava si apoi punem puiul pe sticla. In continuare cu ajutorul unei pensule trebuie sa ungem puiul cu mixul facut din ingredientele pentru “fata”.

preparare pui pe sticla

preparare pui pe sticla 2

Dupa ce terminam de uns tot puiul cu marinata (sosul) facuta, trebuie sa turnam in tava 2 cani cu apa si sa bagam tava in cuptor.

In timp ce puiul este in cuptor trebuie sa facem si cartofii.

Pasul 2 – luam cartofii si ii curatam, dupa care ii spalam si ii taiem in stil wedges. Apoi intr-o cratita in care avem apa clocotita punem cartofii si ii lasam sa fiarba pe jumatate (adica sa fie inca tari). Cand acestia sunt gata trebuie sa ii condimentam si sa ii bagam in cuptor, alaturi de pui.

preparare pui pe sticla cu cartofi

Este indicat sa fierbem inainte cartofii pentru a scurta timpul de coacere a acestora, dar si pentru a se condimenta mai bine.

preparare cartofi

Pasul 3 – dupa ce a stat puiul in cuptor timp de aproximativ 45 de minute la temperatura de 160 de grade, trebuie sa dam cuptorul la maxim pentru ca puiul sa aiba o crusta crocanta.

Pasul 4 – cand consideram ca puiul este gata, acesta trebuie scos din cuptor. Dupa aceea, cu ajutorul unui cleste sau a unei furci pentru bucatarie, scoatem puiul de pe sticla si il asezam pe un platou. In jurul puiului, pe acelasi platou, punem si cartofii si apoi putem sa servim preparatul culinar astfel obtinut.

pui pe sticla cu cartofi la cuptor

Pofta buna!



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)

Pui pe sticla cu cartofi la cuptor, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Pagini similare