Ingrediente
  • Pulpe de curcan – 4 buc
  • Vin – 300 ml
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Busuioc
  • Patrunjel
  • Oregano
  • Ardei iute - rosu
  • Miere – 4 lingurite

Daca sunteti un iubitor al produselor din carne, dar totusi v-ati saturat de carnea grea de porc, vita, miel, etc, un remediu extraordinar este carnea de curcan. Cu aceasta se pot face o multime de preparate printre care pulpe de curcan la cuptor. Acest preparat, pe langa faptul ca este sarac in calorii si colesterol, va oferi un gust inedit care, in mod sigur, va fi pe placul dumneavoastra. Pentru a va face o idee, o suta de grame de curcan gatit este echivalentul a 161 Kcal, 6.28 grame de grasimi, 0 grame carbohidrati, 24.3 grame de proteine, 1.2 mg de fier, 0 grame de fibre si un indice glicemic scazut. Pe langa aceste avantaje, pulpele de curcan la cuptor si, in special, carnea de curcan sunt bogate in triptofan, o substanta care ajuta la intarirea sistemului imunitar.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Prin consumul de pulpe de curcan la cuptor nu doar ca va bucurati de o mancare sanatoasa, usor digerabila si saraca in calorii, dar veti acumula si proteine,  sunt foarte eficiente pentru mentinerea nivelurilor optime de testosteron la barbati. De retinut faptul ca pulpele de curcan la cuptor si in general a carnii de curcan nu este recomandata persoanelor care sufera de guta sau de piatra la rinichi. Carnea de curcan este foarte slaba in colesterol deoarece are un grad ridicat de proteine si un grad scazut de calorii. Acesta este si motivul pentru care aceasta carne este indicata in curele de slabire sau pentru cei care doresc sa manance fara grasimi.

Pulpe de curcan la cuptor – Mod de preparare:

Pasul 1 – curatam, daca este nevoie, “aschiile” de pene ramase pe pulpe, dupa care le crestam usor. Scoatem osul din partea mare de pulpa si apoi le crestam usor fara sa le dam jos pielea, aceasta are un rol important pentru gust si pentru protejarea carnii (ca sa nu se arda).
Pasul 2 – ungem pulpele cu ulei de masline, apoi incepem sa condimentam cu sare, piper, cimbru, busuioc, patrunjel, oregano, ardei iute si miere. Dupa ce am pus toate ingredientele amestecam bine si apoi adaugam vinul.
Pasul 3 – deoarece carnea de curcan este mai dura, pentru a o putea fragezi adaugam vin din abundenta.

Vinul este foarte bun deoarece sparge fibrele tari ale carnii si o fragezeste, de asemenea are un rol important si pentru a oferi un gust deosebit.

Pasul 4 – se pune in cuptor timp de 30-40 de minute, iar dupa 30 de minute se verifica daca aceasta este facuta.

A nu se face greseala de a da focul mare la aragaz, deoarece exista riscul de a nu se patrunde la mijloc iar carnea va ramane cruda.

Se poate servi alaturi de orice fel de garnitura.
Pofta buna!

reteta pulpe de curcan la cuptor

reteta pulpe de curcan la cuptor

preparare pulpe de curcan la cuptor

preparare pulpe de curcan la cuptor

preparare pulpe de curcan la cuptor 2

preparare pulpe de curcan la cuptor 2

preparare pulpe de curcan la cuptor 3

preparare pulpe de curcan la cuptor 3

preparare pulpe de curcan la cuptor 4

preparare pulpe de curcan la cuptor 4

preparare pulpe de curcan la cuptor 5

preparare pulpe de curcan la cuptor 5

preparare pulpe de curcan la cuptor 6

preparare pulpe de curcan la cuptor 6

pulpe de curcan la cuptor

pulpe de curcan la cuptor

reteta pulpe de curcan la cuptorpreparare pulpe de curcan la cuptorpreparare pulpe de curcan la cuptor 2preparare pulpe de curcan la cuptor 3preparare pulpe de curcan la cuptor 4preparare pulpe de curcan la cuptor 5preparare pulpe de curcan la cuptor 6pulpe de curcan la cuptor

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (9 votes cast)

Pulpe de curcan la cuptor, 4.3 out of 5 based on 9 ratings

Pagini similare