Ingrediente
  • Rosii – 8 bucati, ele pot fi chiar si mai mari.
  • Pentru umplutura:
  • Carne tocata amestec – 600 de grame
  • Ceapa – 2 bucati
  • Ou – 1 bucata
  • Sare
  • Piper
  • Oregano – un varf de lingura, pentru gust
  • Usturoi – 2 sau 3 catei de usturoi, tot pentru gust

Preparatul culinar pe care il voi prezenta astazi va impresiona cu siguranta prin gustul deosebit si prin combinatia inedita dintre rosii si carne. Rosiile umplute cu carne va vor asigura succesul in bucatarie de fiecare data cand doriti sa va impresionati musafirii sau membrii familiei.

Rosiile pot fi umplute si cu pasta de branza sau vinete, insa astazi vom umple rosiile cu carne, exact ca si in cazul ardeilor umpluti cu carne. In comparatie cu ardeii umpluti cu carne, rosiile umplute cu carne sunt mult mai gustoase deoarece gustul dulce-acrisor al rosiei se combina de minune cu amestecul din carne tocata.

Mod de preparare:

Pasul 1 – spalam bine rosiile si le indepartam coditele.

rosiipregatire rosii

Pasul 2 – taiem rosiile in partea de sus si le facem un capac, cu ajutorul unei linguri sau al unui cutit scobim interiorul cu samburi al rosiilor si il inlaturam.

Pasul 3 – curatam ceapa si o tocam fin.

ceaparosii 2

Pasul 4 – intr-un recipient adaugam carnea si ceapa tocata fin, condimentam dupa gust folosind sare si piper, apoi adaugam varful de lingura de oregano si la sfarsit adaugam usturoiul (zdrobit in prealabil cu ajutorul clestelui de usturoi).

Este foarte important sa folosim un amestec de carne, deoarece aceasta are un grad mai ridicat de grasime si da un alt gust rosiei umplute. Daca folosim doar carne de vita sau de curcan, aceasta se va strange din cauza lipsei grasimii si nu va mai fi atat de gustoasa.

carne tocatacompozitie rosii umplute



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Pasul 5 – pentru a termina compozitia umpluturii si pentru ca aceasta sa se lege atunci cand este in cuptor, o sa avem nevoie si de un ou pe care trebuie sa il incorporam in compozitia de carne.

Pasul 6 – cu ajutorul unei linguri umplem cu mare grija rosiile.

Pasul 7 – le asezam pe o tava si le stropim cu putin ulei de masline, pentru a le da o savoare italieneasca.

Pasul 8 – le bagam in cuptor la 160 de grade pentru aproximativ 45 de minute, depinde si de cuptorul pe care il avem. Oricum dupa aproximativ 30 de minute este bine sa va uitati si sa le verificati, depinde foarte mult si de rosii (in functie de cat de carnoase sunt), dar si de carnea pe care o folosim.

Pasul 9 – ne dam seama ca rosiile umplute cu carne sunt facute atunci cand acestea au inceput sa se increteasca, iar carnea a inceput sa prinda o crusta deasupra.

rosii umplute cu carne tocata

Eu le-am servit pe un platou si am folosit pentru a obtine un decor impecabil orez fiert si salata mixta.

Se servesc intotdeauna fierbinti, alaturi de putina smantana!

Pofta buna!

rosii umplute cu carne

Rosii umplute cu carne este o reteta culinara deosebit de gustoasa si usor de preparat. Are ca ingrediente rosii, carne tocata (carne de vita in amestec cu carne de curcan), ou, oregano si usturoi. Rosiile sunt foarte sanatoase pentru organism si constituie o adevarata bogatie de vitamine si substante minerale. Carnea de vita este foarte sanatoasa pentru organism si contine o substanta numita creatina, substanta responsabila pentru cresterea masei musculare. De asemenea, carnea de vita este bogata in proteine, complexul de vitamine B si acid linoleic. In ceea ce priveste carnea de curcan, acesta este usoara pentru organism si este bogata in vitamine si substante minerale. Ouale contin proteine si reprezinta un ingredient de baza pentru multe alte preparate culinare, in special pentru deserturi. La randul lor, oregano si usturoiul sunt foarte benefice pentru organism si aduc un plus de gust preparatelor culinare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Rosii umplute cu carne, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Pagini similare