Ingrediente
  • Conopida – 1 buc mare
  • Sare
  • Piper
  • Smantana de gatit – 200 ml
  • Cartof fiert – 2 buc medii
  • Parmezan – 200 g
  • Ceapa – 2 buc medii
  • Morcov fiert – 2 buc
  • Unt - 100 g

Consumul conopidei este benefic organismului in toate formele de gatire. Aceasta este un detoxifiant foarte bun pentru ficat, iar pentru cei care au probleme cu stomacul este recomandat consumul ei impreuna cu chimen, anason sau fenic.

Mod de preparare conopida gratinata

Pasul 1 – spalam foarte bine conopida si o taiem bucati mici (cum sunt buchetele ei).

Pasul 2 – taiem cartofii (fierti in prealabil) bastonase, folosim cartofii pentru a trage din zeama produsa de conopida si smantana la cuptor.

Pasul 3 – taiem morcovii pe jumatate si ii facem feliute.

Pasul 4 – ceapa o taiem fideluta.

Pasul 5- intr-o cratita punem apa la fiert cu putina sare.

Pasul 6 – intr-o tigaie punem untul la topit.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Pasul 7 – dupa ce acesta s-a topit adaugam pe rand ceapa, morcovii, cartofii si le calim bine.

Pasul 8 – cand apa din oala a dat in fiert, adaugam conopida pentru maxim 3 min (procedeul tehnologic se numeste BLANSAT).

Pasul 9 – cand au trecut cele 3 minute scurgem conopida, aceasta va fi tot tare dar se va mai gati si la cuptor (nu trebuie fiarta prea mult  pentru a nu isi pierde textura si pentru a nu se inmuia prea tare).

Pasul 10 – adaugam conopida in tigaie si o calim (SOTAM) impreuna cu celelalte legume.

Pasul 11 – adaugam smantana de gatit, o lasam sa scada putin, apoi adaugam sare si piper dupa gust. Nu trebuie exagerat cu sarea deoarece parmezanul este destul de sarat (fiecare isi poate pune, daca mai este nevoie, atunci cand mananca).

Pasul 12 – dupa ce smantana a scazut (3-4 min), adaugam compozitia intr-un vas termorezistent, radem parmezanul si bagam la cuptor timp de 20-25 de minute. Daca aveti cuptor cu gratinare puteti sa tineti compozitia timp de 7-8 min, dar sa nu uitati sa selectati cuptorul doar pe modul gratinat.

Conopida gratinata se serveste cald ca si garnitura, sau ca si fel de mancare.

Pofta buna!

reteta conopida gratinata

reteta conopida gratinata

conopida

conopida

ceapa

ceapa

conopida 2

conopida 2

conopida morcov ceapa

conopida morcov ceapa

ceapa morcovi cartofi

ceapa morcovi cartofi

preparare conopida gratinata

preparare conopida gratinata

unt topit

unt topit

conopida gratinata

conopida gratinata

reteta conopida gratinataconopidaceapaconopida 2conopida morcov ceapaceapa morcovi cartofipreparare conopida gratinataunt topitconopida gratinata

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (6 votes cast)

Conopida gratinata, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Pagini similare