Ingrediente
  • Fasole verde pastai – 800 g
  • Suc de rosii – 400 ml
  • Ceapa – 2 buc
  • Usturoi – 3-4 catei
  • Marar – 2 leg
  • Sare
  • Piper

Acest preparat culinar poate fi consumat in orice anotimp, gustul savuros fiind cel care o face atat de indragita de toata lumea. Fasolea verde scazuta poate fi consumata cu succes si in perioada posturilor, astfel putem sa o consumam fie ca si mancare principala, fie ca si garnitura.

Mod de preparare:

Pasul 1 – mai intai spalam si curatam fasolea de capete, dupa care o punem la oparit intr-o cratita cu apa clocotita.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Pasul 2 – facem sosul pentru fasole, astfel: taiem ceapa marunt si o calim bine, adaugam sosul de rosii, incorporam compozitia si apoi adaugam fasolea pastai.

Pasul 3 – usturoiul il taiem feliute si il aruncam peste pastaile de fasole, dupa care le sotam impreuna.

Pasul 4 – dupa ce sosul scade, condimentam cu sare si piper.

Pasul 5 – spre sfarsit taiem mararul fin si il adaugam peste pastai, iar apoi luam compozitia de pe foc.

Se poate servi atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

De retinut ca: nu trebuie tinute mai mult de 8 minute pastaile in apa clocotita.

Fasolea verde scazuta este un fel de mancare foarte gustos si hranitor care, in ultimul timp, a inceput sa fie foarte apreciat. O mare parte a gustului acestui preparat este oferit de usturoi, ceapa si marar. Pe langa faptul ca contribuie la gustul preparatului, usturoiul este foarte bogat in vitamine precum vitamina C, complexul de vitamine B si vitamina E. De asemenea, pe langa continutul bogat de vitamine, usturoiul este o sursa deloc de neglijat de substante minerale precum zinc, iod, sulf, arsenic, siliciu, cupru, mangan, fosfor, calciu, proteine, glucide si lipide. La randul ei, ceapa are rol de ingredient pentru o gama variata de preparate si constituie o adevarata bogatie de vitamine si minerale. Nu in ultimul rand, mararul contine substante minerale si vitamine care au grija de buna functionare a organismului. Dupa cum bine stim, mararul este una din cele mai folosite plante pentru prepararea mancarurilor. Datorita aromei si prospetimii sale, mararul ofera preparatelor un gust aparte.

reteta fasole verde scazuta

reteta fasole verde scazuta

preparare fasole verde scazuta

preparare fasole verde scazuta

preparare fasole verde scazuta 2

preparare fasole verde scazuta 2

preparare fasole verde scazuta 3

preparare fasole verde scazuta 3

preparare fasole verde scazuta 4

preparare fasole verde scazuta 4

preparare fasole verde scazuta 5

preparare fasole verde scazuta 5

preparare fasole verde scazuta 6

preparare fasole verde scazuta 6

preparare fasole verde scazuta 7

preparare fasole verde scazuta 7

fasole verde scazuta

fasole verde scazuta

reteta fasole verde scazutapreparare fasole verde scazutapreparare fasole verde scazuta 2preparare fasole verde scazuta 3preparare fasole verde scazuta 4preparare fasole verde scazuta 5preparare fasole verde scazuta 6preparare fasole verde scazuta 7fasole verde scazuta

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (6 votes cast)

Fasole verde scazuta, 4.8 out of 5 based on 6 ratings

Pagini similare