Ingrediente
  • Somon – 4 steak-uri de 200 g fiecare
  • Sare
  • Piper
  • Pentru piure:
  • Cartofi - 400 g
  • Unt - 50 g
  • Lapte - 100 ml
  • Sare
  • Pentru spanac:
  • Spanac – 400 g
  • Ceapa – 100 g
  • Usturoi – 4,5 catei
  • Sare
  • Piper
  • Nucsoara
  • Pentru spuma de morcovi:
  • Morcovi – 200 g
  • Unt – 50 g

Somonul este un peste gras, dar in acelasi timp este si cel mai bogat in omega 3. Astazi va voi prezenta o reteta simpla si usoara care nu necesita multa munca.

Mod de preparare Somon la cuptor

Somonul se unge cu ulei de masline, sare si piper, apoi se aseaza intr-o tava si se baga la cuptor timp de 25 de min, la o temperatura de 180 de grade Celsius (sau medie).

Pentru spanac:
Tocam ceapa marunt si o punem la calit impreuna cu usturoiul. Dupa ce le-am calit bine adaugam spanacul tocat. Le amestecam, dupa care adaugam sarea, piperul si nucsoara apoi le luam de pe foc.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Pentru piure:
Punem intr-o cratita apa la fiert si o lasam sa clocoteasca. Cand apa a dat in clocot adaugam cartofii, curatati si taiati cubulete, si ii lasam sa fiarba. Cand s-au fiert cartofii, ii luam si ii scurgem de zeama. Dupa care ii zdrobim cu telul urmand sa adaugam untul, laptele si la urma sarea.

Pentru spuma de morcovi:
Curatam morcovii, ii taiem rondele si ii adaugam intr-o cratita cu apa clocotita. Ii lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute, ii scurgem de apa si ii pisam cu blenderul, iar la sfarsit adaugam untul.

Va urez pofta buna!

somon

somon

somon la cuptor cu garnita de piure

somon la cuptor cu garnita de piure

somon cu piure

somon cu piure

somon la cuptor

somon la cuptor

somonsomon la cuptor cu garnita de piuresomon cu piuresomon la cuptor

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)

Somon la cuptor, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Pagini similare