Ingrediente
  • Creveti – 12 buc (3 buc portie)
  • Smantana lichida – 300 ml
  • Ceapa – 1 buc medie
  • Usturoi – 4-5 catei
  • Vin - 100 ml
  • Patrunjel – ½ leg
  • Tagliatelle – 320 g crude
  • Lamaie – 1 buc
  • Sare
  • Piper

Astazi va voi prezenta o reteta usoara de tagliatelle cu creveti, extrem de gustoasa.

Modul de preparare:

Pasul 1 – punem la fiert in apa cu sare tagliatelelle si le lasam cu 2 minute mai putin decat scrie pe ambalaj, deoarece ele vor mai fierbe si in sosul pe care urmeaza sa il facem.

Pasul 2 – punem o tigaie la incins cu ulei

Pasul 3 – punem ceapa si usturoiul tocat la calit.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Pasul 4 – dupa ce s-a calit ceapa si usturoiul, adaugam crevetii si ii lasam sa se inroseasca

Pasul 5 – cand acestia s-au inrosit adaugam vinul si lasam sa scada, pentru a prinde gustul si savoarea vinului.

Pasul 6 – adaugam smantana si lasam sa dea in 2-3 clocote, pana cand aceasta se ingroasa

Pasul 7 – adaugam tagliatellele fierte in prealabil si amestecam pana acestea se incorporeaza cu sosul.

Pasul 8 – adaugam zeama de la lamaie si patrunjelul si mai lasam sa fiarba inca 5 minute, dupa care condimentam cu sare si piper dupa gust.

Se servesc calde, iar fiindca sosul este alb putem folosi si parmezan pentru decor.

Pofta buna!

reteta tagliatelle cu creveti

reteta tagliatelle cu creveti

creveti

creveti

preparare creveti

preparare creveti

preparare creveti 2

preparare creveti 2

preparare tagliatele cu creveti

preparare tagliatele cu creveti

preparare tagliatele cu creveti 2

preparare tagliatele cu creveti 2

tagliatelle cu creveti

tagliatelle cu creveti

reteta tagliatelle cu creveticrevetipreparare crevetipreparare creveti 2preparare tagliatele cu crevetipreparare tagliatele cu creveti 2tagliatelle cu creveti

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (5 votes cast)

Tagliatelle cu creveti, 4.6 out of 5 based on 5 ratings

Pagini similare