Ingrediente
  • Pentru blat:
  • Faina – 400 grame
  • Apa – 200-300 ml (depinde foarte mult de faina pe care o folosim)
  • Zahar – 1 lg
  • Sare – 2 lg
  • Drojdie – 5-10 grame (depinde de tipul de drojdie pe care il folosim)
  • Ulei de masline – 10 ml
  • Pentru sosul de rosii:
  • Rosii decojite si in suc propriu – 1 cutie de 400 ml
  • Oregano
  • Sare si piper
  • Busuioc
  • Un catel de usturoi
  • Ulei de masline
  • Pentru compozitie:
  • Dovlecel – 1 bucata de aproximativ 200 grame
  • Ardei gras – 2 bucati de aproximativ 200 grame
  • Ciuperci – 100 grame
  • Masline rondele – 100 grame
  • Porumb dulce – 80 grame

Chiar daca suntem in perioada postului putem sa consumam preparate culinare care ne vor rasfata papilele gustative, preparate culinare extrem de gustoase si sanatoase. Asadar astazi vom gati impreuna pizza de post, un deliciu culinar care va combina de minune blatul crocant cu legumele suculente.

Pizza de post se prepara foarte usor si repede, astfel vom obtine in timp record un mic dejun sau un pranz consistent, sanatos si extrem de gustos. Pentru acest preparat culinar recomand folosirea ingredientelor proaspete si cat mai naturale, doar asa gustul inedit al acestei pizza va ramane de neuitat.

Mod de preparare:

Pasul 1 – la inceput facem blatul de pizza, trebuie stiut ca acesta nu contine nici o forma de grasime animala si se prepara foarte usor.

De retinut ca: in unele religii islamice, dospitul sau folosirea drojdiei este interzisa prin lege. Dar pentru ortodocsi si catolici nu se pune problema de asa ceva.

Intr-un recipient adaugam apa calduta, poate sa fie si de la robinet dar sa fie calda. Cu ajutorul acesteia putem dizolva atat drojdia, cat si zaharul si sarea, iar dupa ce am dizolvat aceste ingrediente putem adauga faina. Incepem framantarea compozitiei pana cand aceasta incepe sa se omogenizeze.

De retinut ca: daca aceasta compozitie nu s-a omogenizat trebuie sa mai adaugam faina, pana cand prinde forma dorita.

Vezi aici poze pentru prepararea blatului de pizza.

Pasul 2 – dupa ce am facut compozitia de blat, la sfarsit adaugam uleiul de masline si il incorporam in blat.

Uleiul de masline ne va ajuta sa obtinem o coca elastica.

Pasul 3 – dupa ce am incorporat uleiul in coca, acoperim compozitia si o bagam in frigider timp de 15 minute.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Intre timp noi incepem sa facem sosul de pizza.

Punem toate ingredientele sosului intr-un recipient, iar cu ajutorul blenderului mixam pana cand obtinem o pasta. Vezi aici poze de la prepararea sosului de pizza.

Pasul 4 – in continuare taiem legumele fasii si felii. Acestea nu trebuie sa aiba o grosime foarte mare, deoarece nu se vor gati atunci cand vor fi in cuptor si vor ramane crude.

Pasul 5 – dupa ce au trecut cele 15 minute scoatem coca din frigider si o impartim in 4 portii egale, dupa care incepem sa ii dam forma dorita.

Pasul 6 – intindem coca foarte bine, astfel incat aceasta sa aiba peste tot grosimea de maxim un centimetru. Apoi adaugam 2 linguri de sos si il intindem pe suprafata blatului, lasand insa 1 cm distanta de la marginea blatului.

blat de pizzablat de pizza cu sos

Pasul 7 – adaugam ca si la pizza Quattro Stagioni cate un triunghi cu fiecare dintre legumele pe care le avem, dupa care adaugam deasupra si porumbul dulce.

preparare pizza de post

Pasul 8 – pregatim cuptorul incalzindu-l la maxim, adica 230 de grade la cele pe gaz sau 280 de grade la cele electrice pe convective.

Pasul 9 – dupa ce s-a incalzit suficient cuptorul, tapetam tavile de pizza doar cu faina si adaugam pizza in fiecare tava. Bagam tavile in cuptor si le lasam timp de aproximativ 20 de minute, insa dupa primele 15 minute acestea trebuie verificate. Cu ajutorul unei spatule ridicam usor blatul, iar daca acesta este rumenit atunci putem sa scoatem tavile din cuptor.

Se serveste alaturi de un sos picant, dulce sau iute, in functie de preferintele fiecaruia!

pizza de post

Pofta buna!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Pizza de post, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Pagini similare