Ingrediente
  • Orez basmatic – 500 g
  • Ceapa verde – 4 fire
  • Morcov – 2 buc
  • Dark soja sos
  • Sare
  • Piper
  • Ulei

Toata lumea care consuma mancare cu specific chinezesc, cred ca s-a intrebat cum se face acel orez “lipicios” chinezesc. Deoarece este o garnitura pe placul tuturor, astazi va voi arata cum se prepara, usor si rapid, un delicios orez chinezesc.

Mod de preparare:

Este important sa gasim un orez basmatic de foarte buna calitate. Eu unul am facut aceasta reteta folosind un orez basmatic arabesc, care este foarte bun si nu este foarte scump.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Pasul 1 – intr-o cratita punem orezul spalat, asezam palma si punem apa astfel incat aceasta sa treaca peste palma. Adaugam un capac astfel incat orezul sa se fiarba in aburi, acesta este si motivul pentru care orezul va deveni putin “lipicios”. Fierbem orezul aproximativ 20 de minute, daca acesta s-a umflat iar cel de la suprafata este gatit, il luam de pe foc si il lasam sa se odihneasca.

Pasul 2 – taiem in stretch ceapa verde, iar morcovul il taiem in doua si apoi in stretch.

Pasul 3 – intr-o tigaie punem ulei la incins, apoi adaugam ceapa si o calim bine, dupa care adaugam si morcovii. Cand acestia prind crusta aramie adaugam putina apa, pentru a se fierbe cat de cat, dupa care adaugam si orezul.

Pasul 4 – punem soja sos si piper, gustam, iar daca mai este cazul adaugam si sare. Mai lasam 2-3 minute si preparatul este gata.

Pofta buna!

Este bine de stiut faptul ca: dark soja sos este putin sarat, din aceasta cauza el trebuie adaugat inainte de a sara preparatul.

Orezul chinezesc este un preparat foarte gustos si apreciat, mai ales de iubitorii preparatelor chinezesti. Unul dintre ingredientele acestui preparat este orezul basmatic. Acesta este recunoscut ca fiind cel mai bun orez cu bobul lung. Mai mult, acest orez este cunoscut pentru aroma pe care o lasa dupa fierbere, motiv pentru care are si denumirea de “basmatic” care inseamna “parfumat”. Avand ca ingredient orez basmatic ne putem da seama de gustul inedit al orezului chinezesc.

reteta orez chinezesc

reteta orez chinezesc

preparare orez chinezesc

preparare orez chinezesc

preparare orez chinezesc 2

preparare orez chinezesc 2

preparare orez chinezesc 3

preparare orez chinezesc 3

preparare orez chinezesc 4

preparare orez chinezesc 4

preparare orez chinezesc 5

preparare orez chinezesc 5

preparare orez chinezesc 6

preparare orez chinezesc 6

preparare orez chinezesc 7

preparare orez chinezesc 7

preparare orez chinezesc 8

preparare orez chinezesc 8

preparare orez chinezesc 9

preparare orez chinezesc 9

preparare orez chinezesc 10

preparare orez chinezesc 10

preparare orez chinezesc 11

preparare orez chinezesc 11

orez chinezesc

orez chinezesc

reteta orez chinezescpreparare orez chinezescpreparare orez chinezesc 2preparare orez chinezesc 3preparare orez chinezesc 4preparare orez chinezesc 5preparare orez chinezesc 6preparare orez chinezesc 7preparare orez chinezesc 8preparare orez chinezesc 9preparare orez chinezesc 10preparare orez chinezesc 11orez chinezesc

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (5 votes cast)

Orez chinezesc, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Pagini similare