Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe

(Hide This)

Retete cu paste

»
Retete cu paste

Incanta-ti prietenii si familia, gatind cele mai bune retete cu paste. Prepara paste carbonara, bologneze, pastele cu ton sau cu ciuperci si savureaza mereu gustul pastelor bine facute. In fiecare saptamana, vom prepara special pentru aceasta sectiune, cate o reteta noua de paste. Pofta buna!

Spaghetti alle vongole

In timp ce imi faceam cumparaturile, la raionul dedicat produselor si preparatelor din peste si fructe de mare, am descoperit o punga de vongole, acele scoici care au cochilia rotunda si striata. Deoarece sunt extrem de gustoase si delicioase, acest tip de scoici a ajuns in topul preferintelor mele, acesta fiind si motivul pentru care am optat[...]
Citeste tot

Spaghetti alle vongole

Farfalle cu rosii si busuioc – de post

Personal prefer orice gen de paste, insa pastele cu legume proaspete sunt preferatele mele. Asadar astazi va voi prezenta un preparat culinar extrem de gustos, usor atat ca si satietate cat si ca si modalitate de preparare, pe care cu siguranta il veti repeta. Pentru inceput va voi oferi cateva detalii despre ingredientele retetei: Rosiile cherry sunt[...]
Citeste tot

farfalle cu rosii si busuioc - de post

Penne siciliene

O reteta care se gateste de foarte multi ani, pennele siciliene sunt extrem de gustoase si se prepara usor si rapid. Mod de preparare: Pasul 1 – se taie pieptul de pui si baconul fideluta (julienne), iar ciupercile felii. Pasul 2 – intr-o tigaie se pune uleiul la incins, dupa care se adauga pieptul de pui si[...]
Citeste tot

Penne siciliene

Spaghete milaneze

O reteta destul de veche, extrem de gustoasa si usor de preparat, spaghetele milaneze sunt apreciate de aproape toata lumea. Mod de preparare Spaghete milaneze Pasul 1 – se taie sunca si ciupercile fideluta (julienne). Pasul 2 – se pune o tigaie cu ulei la incins. Pasul 3 – se adauga sunca si se lasa sa se[...]
Citeste tot

spaghete milaneze

Farfalle cu ton

Farfallele sunt pastele scurte care au forma unui papion sau a unui fluture (farfalla in italiana inseamna fluture). Acestea sunt foarte indragite in bucataria italiana si sunt gatite de peste 500 de ani. Mod de preparare farfalle cu ton Pasul 1 – intr-o cratita punem apa cu sare la fiert, dupa ce a dat apa in clocot[...]
Citeste tot

Farfalle cu ton

Spaghete cu ciuperci

Aceasta reteta de spaghete cu ciuperci este ideala pentru cei care indragesc ciupercile de padure, in orice combinatie posibila. Pentru aceasta reteta am folosit un mix de ciuperci: hribi, ghebe si champignon. Mod de preparare spaghete cu ciuperci Pasul 1 – se pune intr-o tigaie uleiul de masline la incins. Pasul 2 – dupa ce s-a incins[...]
Citeste tot

Spaghete cu ciuperci

Paste primavera

Pastele primavera sunt usor de preparat si pot fi consumate in orice anotimp, in special primavara. Pentru aceasta reteta folosim spaghete nr 5, iar combinatia dintre rosiile cherry, busuiocul si mozzarella (bocconcini minis) ii va oferi un gust si o savoare deosebita. Paste primavera – Mod de preparare Pasul 1 – intr-o tigaie punem uleiul de masline[...]
Citeste tot

Paste primavera

Rigatoni al forno

O reteta care se prepara usor si rapid, rigatoni al forno (paste la cuptor) cu sos pe baza de carne tocata si suc de rosii. Mod de preparare Rigatoni al forno Pasul 1 – se toaca fin ceapa si se pune la calit intr-o tigaie cu uleiul incins. Pasul 2 – cand ceapa este calita se adauga[...]
Citeste tot

Rigatoni al forno

Paste vegetariene

O reteta special conceputa pentru toti cei care sunt vegetarieni (si nu numai), pastele vegetariene sunt usor de gatit si extrem de gustoase. Mod de preparare paste vegetariene Pasul 1 – taiem legumele bastonase, iar de la zucchini folosim doar coaja, cu o grosime de 1 cm. Pasul 2 – punem intr-o tigaie uleiul la incins. Pasul[...]
Citeste tot

paste vegetariene

Tagliatelle cu creveti

Astazi va voi prezenta o reteta usoara de tagliatelle cu creveti, extrem de gustoasa. Modul de preparare: Pasul 1 – punem la fiert in apa cu sare tagliatelelle si le lasam cu 2 minute mai putin decat scrie pe ambalaj, deoarece ele vor mai fierbe si in sosul pe care urmeaza sa il facem. Pasul 2 –[...]
Citeste tot

tagliatelle cu creveti

Spaghete cu ton

O reteta pe care o putem prepara de fiecare data cand dorim sa mancam ceva gustos, dar nu avem foarte mult timp la dispozitie. Mod de preparare: Punem intr-o oala apa la fiert, adaugam sare, iar cand apa incepe sa clocoteasca adaugam spaghetele. Recomand sa nu se lase spaghetele la fiert mai mult de 8 minute. Maruntim[...]
Citeste tot

spaghete cu ton

Tagliatelle bolognese

Un bucatar italian m-a invatat diferite retete de paste, printre care si cele bolognese. Imi place sa mananc paste de tip tagliatelle, de ce? Deoarece nu trebuie sa “alerg” pastele prin farfurie, iar gustul lor este mai bine evidentiat de sosurile preparate. Mod de preparare Tagliatelle bolognese Intr-o oala punem apa la fiert si adaugam sare, iar[...]
Citeste tot

tagliatelle bolognese

Macaroane cu branza

Astazi va vom prezenta o reteta gustoasa si foarte hranitoare de macaroane cu branza. Mod de preparare Punem o oala cu apa la fiert pentru macaroane doar cu apa si sare. Cand apa da in clocot, punem macaroanele si le lasam sa fiarba circa 10 minute. De obicei gasim timpul de fierbere pe cutie sau pe punga[...]
Citeste tot

macaroane cu branza

Spaghete carbonara

Lucrand la un restaurant din Baneasa cu un bucatar Italian, l-am rugat sa ma invete reteta autentica de spaghete carbonara, dar sincer sa fiu imi place mult mai mult reteta noastra pe care o mancam la toate restaurantele din Bucuresti, iar aceasta este urmatoarea: Punem apa intr-o oala la fiert doar cu sare, si lasam sa clocoteasca.[...]
Citeste tot

Paste carbonara