Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe

(Hide This)

Retete frantuzesti

»
Retete frantuzesti

Impreuna cu FoodArt veti aprecia, cu siguranta, ce inseamna adevarata arta in bucatarie. Mancarea frantuzeasca reflecta cel mai bine maiestria si rafinamentul culinar. Gatiti si voi pieptul de rata cu portocale ca un adevarat chef! Succes!

Cordon Bleu

Ideal pentru gusturile celor mici, extrem de usor si rapid de gatit, Cordon Bleu este preparatul culinar care ne incanta papilele gustative de fiecare data. Una dintre cele mai renumite si cunoscute Academii de Arta Culinara din intreaga lume este “Cordon Bleu”, academie care poarta chiar numele acestei delicatese culinare. Aceasta academie continua sa pastreze si sa[...]
Citeste tot

cordon bleu

Cartofi frantuzesti

Cartofii frantuzesti pot fi considerati atat o garnitura cat si un fel principal de mancare, in functie de preferinte. Au o consistenta de proteine ridicata si pot asigura necesarul unei mese copioase, putand fi serviti alaturi de peste, sau carne de vita sau de pui. Mod de preparare: Pentru inceput, trebuie sa va spun cateva lucruri despre[...]
Citeste tot

cartofi frantuzesti

Crème brûlée

Crème brûlée este un desert traditional frantuzesc care a devenit rapid un deliciu culinar cunoscut si apreciat in toata lumea. Aceasta este o crema fina de vanilie care se caramelizeaza cu un arzator special, dar se poate face si intr-un cuptor obisnuit. Mod de preparare: Pasul 1 – intr-o tigaie punem smantana la incalzit, dar atentie sa[...]
Citeste tot

creme brulee

Chateaubriand

O reteta demna de un trecut istoric glorios, Chateaubriand este de fapt o friptura din carne de vita extrem de gustoasa. Datorita proprietatilor sale, carnea de vita este benefica organismului uman, aceasta poate fi preparata: rare (in sange), medium-rare (facuta mediu), well-done (bine facuta). Chateaubriand se face doar din mijlocul muschiului, aceasta fiind cea mai frageda carne.[...]
Citeste tot

Chateaubriand

Pommes frites

Chiar daca numele preparatului pare sofisticat, “pommes frites” sunt celebrii cartofi prajiti frantuzesti, pe care aproape toata lumea ii consuma. Acestia sunt cartofii pai de aceeasi dimensiune. De obicei ei sunt folositi ca si garnitura in franta, alaturi de midi. Mod de preparare: Pasul 1 – spalati foarte bine cartofii cu coaja, dupa care ii curatati. Pasul[...]
Citeste tot

pommes frites

Piept de rata cu portocala

Pieptul de rata cu portocala este un deliciu al bucatariei frantuzesti, indiferent cum ar fi gatit. Deoarece carnea de rata este acoperita de foarte multa grasime, trebuie sa facem crestaturi pana la carne prin grasime si sa gatim prima data pe partea cu grasimea. In acest fel vom simti un plus de savoare, iar gustul dulce al[...]
Citeste tot

reteta piept de rata cu portocala