Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe

(Hide This)

Retete traditionale romanesti

»
Retete traditionale romanesti

Sorici in saramura

Frigul de afara inca ne aminteste de sarbatorile de iarna care au trecut, iar din dorinta de a “rememora” mesele festive pe care le-am avut de sarbatori astazi am decis sa gatesc sorici in saramura. Acest preparat culinar reuseste sa impresioneze fiecare persoana, de la mic la mare, prin gust si originalitate. Fiind usor de preparat, soriciul[...]
Citeste tot

sorici in saramura

Carnati de casa

Chiar daca sarbatorile de iarna au trecut gustul deliciosilor carnati de casa, pe care majoritatea i-am consumat cu placere la masa festiva de Craciun, ne ramane inca “intiparit” pe limba. Iar pentru a va oferi un motiv suficient de bun ca sa va amintiti cu drag de sarbatorile pe care recent le-am depasit, astazi vom gati impreuna[...]
Citeste tot

carnati de casa

Cozonac cu ciocolata

Indiferent de metoda de preparare sau de ingredientele folosite, cozonacul ramane un desert traditional care se regaseste pe fiecare masa festiva a romanilor. Pentru a diversifica putin cozonacii traditionali pe care obisnuim sa ii umplem cu nuca, mac, rahat, cacao sau stafide, astazi vom gati impreuna Cozonac cu ciocolata. Modalitatea de preparare este aceeasi, doar continutul umpluturii[...]
Citeste tot

cozonac cu ciocolata

Toba de pui

Extrem de gustoasa si hranitoare, toba de pui a inceput sa devina din ce in ce mai cautata de catre toti cei care doresc sa consume un preparat culinar cu un aport redus de grasimi (in comparatie cu cea de porc). Toba de pui seamana foarte mult, in ceea ce priveste modalitatea de gatire, cu toba de[...]
Citeste tot

toba de pui

Caltabos de porc

Caltabosul de porc este un preparat culinar care nu trebuie sa lipseasca de pe mesele festive de sarbatori. Acesta este un preparat traditional romanesc care impresioneaza prin gust si forma. Putem compara caltabosul de porc cu un drob de porc cu orez care este pus intr-un mat de porc. Fiind combinatia ideala dintre orez si organe de[...]
Citeste tot

caltabos de porc

Racitura de curcan (Piftie)

Tinand cont de faptul ca racitura sau piftia este una dintre mancarurile traditionale care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa festiva a romanilor, astazi vom prepara impreuna racitura de curcan. Chiar daca foarte multa lume gateste doar racitura de porc, eu va sugerez sa va diversificati putin masa de sarbatori (si asa este prea incarcata[...]
Citeste tot

racitura (piftie) de curcan

Racitura de pui (Piftie)

Gustoasa, sanatoasa si usor de preparat, racitura de pui este nelipsita de pe mesele incarcate cu bunatati de sarbatori ale romanilor. Incadrandu-se cu succes in categoria mancarurilor traditionale romanesti, racitura de pui ne incanta prin colorit si textura. Daca va folositi imaginatia veti obtine o racitura (piftie) de pui demna de cele mai “de soi” aperitive. Gelatina[...]
Citeste tot

racitura (piftie) de pui

Toba de porc

Daca dorim sa respectam obiceiurile mostenite de la strabuni, atunci toba de porc este preparatul culinar care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun. Inainte de Sarbatoarea Nasterii Domnului, ziua de Ignat este marcata de taierea porcului, motiv pentru care toti cei care au participat la acest eveniment sunt rasplatiti prin “pomana porcului”. Aceasta masa[...]
Citeste tot

toba de porc

Drob de pui

Pentru persoanele care nu mananca drob de miel sau de porc, exista drobul de pui. Acesta este extrem de gustos si usor de preparat. Mod de preparare: Pasul 1 – punem organele de pui la fiert si le lasam aproximativ 30 de minute. Pasul 2 – strecuram organele fierte si le taiem cubulete, dupa care le punem[...]
Citeste tot

drob de pui

Drob de miel

In perioada Sfintelor Sarbatori Pascale se sacrifica miei, acesta este si motivul pentru care aproximativ toate bunatatile din ziua de Paste au in compozitie carnea de miel. Mod de preparare: Pasul 1 – se pun organele la fiert, dupa ce in prealabil acestea au fost curatate de pielita. Pasul 2 – dupa ce s-au fiert, se scurg[...]
Citeste tot

drob de miel

Drob de porc

Drobul de porc este un preparat care nu lipseste de pe masa romanilor in zilele de sarbatoare, deoarece este extrem de gustos. Mod de preparare: Pasul 1 – se curata organele de pielita, dupa care se pun la fiert. Pasul 2 – cand acestea s-au fiert, se scurg si se lasa la racit. Dupa ce acestea s-au[...]
Citeste tot

drob de porc

Sarmale in foi de varza

Sarmalele sunt foarte gustoase, se prepara destul de usor si sunt apreciate de majoritatea consumatorilor (din toate colturile lumii). Mod de preparare: Pasul 1 – punem orezul la fiert timp de 10 minute, dupa ce apa a clocotit. Pasul 2 – taiem varza si scoatem 16 frunze, iar restul o tocam fideluta. Pasul 3 – tocam ceapa[...]
Citeste tot

sarmale in foi de varza