Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe

(Hide This)

Retete turcesti

»
Retete turcesti

Salata turceasca

Deoarece este o sursa bogata de vitamine si nutrienti, Salata turceasca este preparatul ideal pentru zilele calduroase de vara. Timpul de preparare redus si gustul delicios, au transformat acest tip de salata in unul dintre preparatele de succes ale bucatariei turcesti.   Mod de preparare salata turceasca: Pasul 1 – curatam morcovul, il spalam, apoi il dam prin[...]
Citeste tot

salata turceasca

Suberek cu branza

Un preparat culinar extrem de gustos, specific bucatariei turcesti, Suberek cu branza este o placinta usor de preparat. Gustul deosebit al acesteia a facut-o cunoscuta chiar si la noi in tara, unde a devenit in scurt timp un preparat extrem de apreciat. Suberek cu branza – Mod de preparare: Pasul 1 – intr-un castron punem 1 ou,[...]
Citeste tot

suberek cu branza

Sac kavurma

Astazi va voi prezenta un preparat traditional turcesc, Sac kavurma, al carui gust deosebit si consistenta va va incanta papilele gustative. Mod de preparare: Pasul 1 – la inceput curatam pulpa de vita de piele (daca are), dupa care o taiem cubulete, cat mai mici. Pasul 2 – taiem rosiile cuburi si le punem intr-un castron, la fel[...]
Citeste tot

sac kavurma

Shaorma de casa

Shaorma este preparatul culinar pe care foarte multa lume il prefera, atat datorita gustului bun cat si datorita pretului modic. Asadar, de fiecare data cand suntem “pe fuga” si nu reusim sa ajungem acasa pentru a manca ceva consistent, iar pentru a manca la restaurant nu avem suficienti bani sau timp, shaorma este alegerea ideala. Astazi va[...]
Citeste tot

shaworma

Kebab turcesc

Kebabul turcesc este, de fiecare data, preparatul care iti va incanta papilele gustative. Mod de preparare: Pasul 1 – punem carnea tocata intr-un vas, dupa care adaugam condimentele: sare, piper, Cajun, 7 piperuri, chimenul arabesc si usturoiul tocat fin. Pasul 2 – cu ajutorul unei frigarui ii dam forma, putem pastra carnea pe frigaruie, pentru a ne[...]
Citeste tot

kebab turcesc

Baclava

Un desert turcesc extrem de gustos, a carui preparare cere minutiozitate si rabdare. Mod de preparare: Pasul 1 – inmuiem untul (este foarte important). Pasul 2 – pentru baza baclavalei vom folosi 10 foi de placinta, individual acestea trebuie unse cu unt. Tapetam o tava cu unt, dupa care asezam pe rand cate o foaie de placinta[...]
Citeste tot

baclava