Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe

(Hide This)

Sosuri

»
Sosuri

De multe ori simtim ca multora dintre mancarurile preparate acasa le lipseste ceva. Acel ceva care sa le puna in valoare si sa le potenteze gustul. Si de cele mai multe ori solutia poate fi simpla: adaugati-le sosul potrivit si veti avea un preparat de nota 10. Un sos alb, un sos bechamel, sosuri rosii sau poate ca le preferati pe cele de usturoi sau gorgonzola…cu siguranta il veti gasi aici pe cel mai potrivit. Succes!

Sos de mustar

Aroma deosebita pe care sosul de mustar o ofera carnii si usurinta de preparare, il transforma in preparatul culinar care nu ar trebui sa lipseasca de la nici o masa imbelsugata. Indicat pentru fripturile de porc si cele de pui, sosul de mustar va completa prin gustul delicios, orice friptura frageda. Sos de mustar dijon – Mod[...]
Citeste tot

sos de mustar

Sos gorgonzola

Astazi va voi prezenta un sos care se prepara extrem de usor si este foarte gustos, sosul gorgonzola. Acesta este indicat atat pentru fripturile de vita, cat si pentru paste si salate. Mod de preparare: Intr-o tigaie punem smantana de gatit, iar cand aceasta a inceput sa fiarba adaugam gorgonzola taiata cubulete. Amestecam pana cand sosul da[...]
Citeste tot

preparare sos gorgonzola 3

Sos de pizza

Sosul de pizza se prepara usor si rapid, fiind in acelasi timp una dintre componentele principale atunci cand dorim sa gatim o pizza delicioasa. Mod de preparare: Pasul 1 – punem rosiile decojite intr-un vas, adaugam uleiul si condimentele dupa gust, dupa care le pasam cu blenderul. Pofta buna! Acest sos este recomandat pentru aproape toate genurile[...]
Citeste tot

sos de pizza

Sos Alfredo

Astazi va voi prezenta un sos care este foarte bun pentru paste, dar care poate fi si un dressing excelent pentru salate. Este usor de facut si se poate servi atat cald cat si rece. Reteta este pur italieneasca si  este extrem de gustoasa. Mod de preparare: Pasul 1 – punem pe foc o tigaie si adaugam[...]
Citeste tot

sos alfredo

Sos Tzatziki

Sosul tzatzicki este unul dintre cele mai cunoscute sosuri grecesti, acesta este indicat atat pentru fripturi cat si consumat ca atare. Mod de preparare sos tzatziki Deoarece la noi nu se gaseste iaurt gras de 30 % o sa adaugam si smantana in acest sos, dar grecii folosesc pentru acest sos doar iaurt. Pasul 1 – punem[...]
Citeste tot

sos tzatziki

Sos de usturoi

Usturoiul este cunoscut de 5000 – 6000 de ani si este considerat unul dintre cele mai bune remedii in cazul diferitelor afectiuni cardiace, dar si pentru raceli. Usturoiul se poate folosi in foarte multe modalitati, dar cel mai bun mod pentru a il consuma  este crud. Pentru aceasta v-am pregatit cea mai simpla reteta de sos de[...]
Citeste tot

sos de usturoi

Sos de iaurt

Acest sos este unul dintre cele mai bune atunci cand este folosit pentru salate si cartofi. El previne intoleranta pentru lactoza, constipatia, deranjarea la stomac sau balonarea. Mod de preparare sos de iaurt Pasul 1 – punem intr-un vas iaurtul. Pasul 2 – tocam fin mararul si il adaugam peste iaurt. Pasul 3 – amestecam compozitia si[...]
Citeste tot

sos de iaurt

Sos Bechamel

Un sos foarte bun, o reteta indragita de multe generatii, inventata de francezi si folosita foarte mult de italieni, sosul bechamel este unul dintre cele mai reusite sosuri. Se poate folosi atat la paste, mancaruri cu carne pe straturi cat si la peste. Mod de preparare: Pasul 1: Punem o cratita la foc mic, apoi adaugam untul.[...]
Citeste tot

reteta sos bechamel