Ingrediente
  • Vinete – 2 buc
  • Rosii cherry – 300 g
  • Suc de rosii – 100 ml
  • Vin – 100 ml
  • Busuioc verde
  • Ceapa verde – 2 leg
  • Orez (decor)
  • Sare
  • Piper

Vinetele sunt indicate pentru creier, fiind si o sursa importanta de antioxidanti, dar nu sunt recomandate in cantitati mari pentru copii (deoarece contin o sursa de nicotina).

Mod de preparare vinete umplute de post:

Pasul 1 – taiem vinetele butoiase si le scobim, lasand 0,5 cm grosime.

Pasul 2 – intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa tocata marunt.

Pasul 3 – dupa ce aceasta s-a calit, adaugam rosiile cherry taiate wedges si le stropim cu vin.

Pasul 4 – adaugam sucul de rosii si amestecam compozitia.

Pasul 5 – inainte de a lua tigaia de pe foc, adaugam busuiocul verde (rupt), impreuna cu sarea si piperul.

Pasul 6 – umplem butoiasii formati din vinete cu aceasta compozitie, apoi ii introducem in cuptor (intr-o tava) si ii lasam aproximativ 20 de minute la foc mare (sau 200 de grade).

Pasul  7 – scoatem vinetele de la cuptor si le decoram cu fundite, formate din coditele de la ceapa verde si orez.

Pofta buna!

reteta vinete umplute de post

reteta vinete umplute de post

ingrediente vinete umplute de post

ingrediente vinete umplute de post

legume 1

legume 1

legume 2

legume 2

vinete taiate

vinete taiate

preparare vinete umplute

preparare vinete umplute

vinete umplute

vinete umplute

vinete umplute de post 2

vinete umplute de post 2

vinete umplute de post

vinete umplute de post

reteta vinete umplute de postingrediente vinete umplute de postlegume 1legume 2vinete taiatepreparare vinete umplutevinete umplutevinete umplute de post 2vinete umplute de post

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (5 votes cast)

Vinete umplute de post, 4.6 out of 5 based on 5 ratings

Pagini similare