Ingrediente
  • Piure de naut – 400 g
  • Tahina (pasta de susan) – 200 g
  • Lamaie – zeama de la 2 lamai
  • Optional usturoi – 2 catei
  • Patrunjel
  • Boia de ardei
  • Ulei de masline

Humusul este un preparat culinar pe baza de naut, care este foarte des consumat in bucataria tarilor arabe. Pentru a putea prepara aceasta reteta de humus, ne trebuie ingrediente cumparate de la magazinele de profil sau de la standurile eco din hipermarketuri.

Reteta Humus mod de preparare

Pasul 1 – intr-un bol amestecam tahina cu piureul de naut, pana cand acestea se incorporeaza, dupa care adaugam, optional, usturoiul pisat.

Pasul 2 – dam gust folosind zeama de lamaie, nu este necesar sa o folosim pe toata, doar cat consideram ca este nevoie.

Pasul 3 – se orneaza ca in imagine si se serveste alaturi de lipie incalzita.

Pofta buna!

Daca nu doriti sa cumparati piureul de naut, puteti sa il faceti dumneavoastra acasa. Cumparati naut uscat, il lasati 2 ore la umflat, il fierbeti cu 1 vf de bicarbonat, iar la final il dati prin blender si il treceti printr-o strecuratoare fina.


style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Humusul este un un sos arabesc care poate fi consumat simplu, alaturi de lipie. De asemenea, este folosit pentru condimentarea preparatelor din legume, in special din carne. Originile hummusului s-au pierdut in negura timpului. Astazi retetele de humus variaza de la o regiune la alta, motiv pentru care este foarte greu sa se gaseasca tara de origine a acestuia. Exista anumite ipoteze legate de aparitia humusului, unele dintre ele sustin faptul ca acest preparat este printre primele descoperite de oameni. Alte ipoteze sustin ca pentru prima data humusul a fost consumat la curtea sultanului Saladin, in secolul 12. In ciuda faptului ca originile humusului nu se cunosc, despre naut ( principalul ingredient al humusului) exista cateva informatii mai concrete. Exista dovezi despre cultivarea nautului in antichitate, in zona mediteraneana si a Orientului Mijlociu. Era foarte apreciat in Palestina, insa in Roma Antica era considerat un aliment obisnuit. Humusul este un preparat foarte apreciat atat de persoanele vegetariene cat si de persoanele iubitoare de carne. Specialistii spun ca acest preparat are acelasi efect nutritiv ca si combinatiile de cereale si legume.

preparare hummus

preparare hummus

preparare hummus 2

preparare hummus 2

preparare hummus 3

preparare hummus 3

preparare hummus 4

preparare hummus 4

preparare hummus 5

preparare hummus 5

hummus

hummus

preparare hummuspreparare hummus 2preparare hummus 3preparare hummus 4preparare hummus 5hummus

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (4 votes cast)

Reteta Humus, 4.3 out of 5 based on 4 ratings

Pagini similare