Ingrediente
  • Organe de porc (inima, rinichi, ficat) – 1 kg
  • Ceapa verde – 3 leg
  • Usturoi verde – 3 leg
  • Marar – 2 leg
  • Oua – 5 buc
  • Sare
  • Piper
  • Foi de dafin

Drobul de porc este un preparat care nu lipseste de pe masa romanilor in zilele de sarbatoare, deoarece este extrem de gustos.
Mod de preparare:
Pasul 1 – se curata organele de pielita, dupa care se pun la fiert.
Pasul 2 – cand acestea s-au fiert, se scurg si se lasa la racit. Dupa ce acestea s-au racit, se taie cubulete si se pun intr-un vas.
Pasul 3 – se toaca fin ceapa si usturoiul si se adauga peste organele tocate.
Pasul 4 – se toaca si mararul si se amesteca alaturi de compozitia de organe.
Pasul 5 – se pun ouale si se amesteca in continuare, dupa care se condimenteaza cu sare si piper.
Pasul 6 – se tapeteaza o tava cu folie de aluminiu, se unge cu ulei, dupa care se aseaza si compozitia formata din organe.
Pasul 7 – se baga in cuptor la foc mediu si se lasa pentru aproximativ o ora.
Pasul 8 – ne dam seama ca drobul este gata atunci cand compozitia primeste o consistenta mai tare.
Pasul 9 – se scoate si se lasa la racit.
Pofta buna!

Atunci cand fierbem organele si acestea au dat in primul clocot, sa adaugam 3-4 foi de dafin pentru un surplus de gust.

preparare drob de porc

preparare drob de porc

preparare drob de porc 2

preparare drob de porc 2

preparare drob de porc 3

preparare drob de porc 3

preparare drob de porc 4

preparare drob de porc 4

preparare drob de porc 5

preparare drob de porc 5

preparare drob de porc 6

preparare drob de porc 6

preparare drob de porc 7

preparare drob de porc 7

preparare drob de porc 8

preparare drob de porc 8

drob de porc

drob de porc

preparare drob de porcpreparare drob de porc 2preparare drob de porc 3preparare drob de porc 4preparare drob de porc 5preparare drob de porc 6preparare drob de porc 7preparare drob de porc 8drob de porc


Drobul de porc este un preparat foarte gustos si deosebit de bogat in proteine. Continand carne de porc, acest preparat este greu pentru organism, motiv pentru care nu se recomanda consumul in exces.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Cu toate acestea, drobul de porc are si cateva beneficii: in primul rand este o sursa incontestabila de proteine ( 100 grame de drob de porc asigura organismului aproximativ jumatate din necesarul zilnic de proteine ). Printre ingredientele acestui preparat se gaseste inima si ficatul porcului, organe interne care stimuleaza vederea. Drobul de porc contine vitamine si minerale necesare organismului. Acestea sunt: vitamina B6, vitamina B12, tiamina, acid nicotinic, riboflavina, fier, magneziu, potasiu, zinc si fosfor. Studiile au aratat ca in carnea de porc se gaseste o substanta numita acid linoleic conjugat, substanta care actioneaza benefic impotriva bolilor canceroase si a bolilor cardiovasculare. Fierul care intra in alcatuirea drobului de porc este o substanta minerala deosebit de importanta pentru organism deoarece ajuta la formarea globulelor rosii si este principalul “aliat” impotriva anemiei feriptive.

Contraindicatii

Fiind greu pentru stomac, acest preparat trebuie consumat in cantitati moderate si nu foarte des. De asemenea, consumul in exces al drobului de porc sau a carnii de porc poate mari colesterolul si poate duce la aparitia unor boli cardiovasculare. Fiind un animal murdar, porcul poate suferi de anumite infectii precum trichinela, insa aceasta este combatuta odata ce carnea a fost preparata la temperaturi de peste 70 de grade Celsius sau a fost tinuta in congelator cel putin trei saptamani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Drob de porc, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Pagini similare