Ingrediente
  • Lipie libaneza – 4 buc
  • Piept de pui – 800 g
  • Ceapa – 2 buc
  • Rosii – 2 buc
  • Varza – ½ buc medie
  • Maioneza
  • Chimen arabesc
  • 7 piperuri
  • Patrunjel
  • Cajun
  • Sare
  • Piper

Shaorma este preparatul culinar pe care foarte multa lume il prefera, atat datorita gustului bun cat si datorita pretului modic. Asadar, de fiecare data cand suntem “pe fuga” si nu reusim sa ajungem acasa pentru a manca ceva consistent, iar pentru a manca la restaurant nu avem suficienti bani sau timp, shaorma este alegerea ideala.

Astazi va voi arata cum sa preparati shaorma de casa, iar daca urmati fiecare pas, veti fi surprinsi de gustul deosebit, care va semana in proportie de 90% cu cel al shaormelor cumparate.

Mod de preparare

Pasul 1 – condimentam pieptul de pui cu sare, piper, cajun, chimen arabesc si putin ulei de masline, dupa care il punem pe gratarul incins. Perpelim pieptul de pui pe o parte si pe alta, pana cand acesta prinde o crusta aramie.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Pasul 2 – ceapa o taiem pestisor (ca si in imagine) si o amestecam cu patrunjelul tocat (nu neaparat fin) si amestecam cu 7 piperuri.

Pasul 3 – rosiile le taiem pe jumatate si dupa aceea feliute.

Pasul 4 – varza o tocam fin.

Pasul 5 – luam lipia libaneza, o ungem cu maioneza, dupa care punem varza, rosiile si ceapa cu patrunjel, iar la sfarsit adaugam pieptul de pui taiat fasii. Rulam lipia si shaorma este gata.

Pofta buna!

La aceasta reteta putem adauga: ardei iute, castraveciori murati, cartofi prajiti si cam tot ce va mai trece dumneavoastra prin cap. In functie de gusturi, puteti de asemenea sa schimbati carnea de pui, cu cea de vita sau de oaie.

Shaorma este un preparat foarte gustos care a inceput sa fie foarte apreciat si in tara noastra. Cuvantul shaorma este originar din Turcia si inseamna “a se roti”. Exista o multime de retete de preparare a shaormei, insa procesul de gatire este acelasi. Multe persoane fac confuzie intre gyros ( un preparat specific grecesc asemanator cu preparatul nostru ) si shaorma. Diferenta este ca fata de shaorma, gyrosul are ingrediente diferite. Shaorma de casa poate avea in compozitie carne de pui, de vita, de oaie sau de porc.

preparare shaworma

preparare shaworma

preparare shaworma 2

preparare shaworma 2

preparare shaworma 3

preparare shaworma 3

preparare shaworma 4

preparare shaworma 4

preparare shaworma 5

preparare shaworma 5

preparare shaworma 6

preparare shaworma 6

preparare shaworma 7

preparare shaworma 7

shaworma

shaworma

preparare shawormapreparare shaworma 2preparare shaworma 3preparare shaworma 4preparare shaworma 5preparare shaworma 6preparare shaworma 7shaworma

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)

Shaorma de casa, 4.3 out of 5 based on 3 ratings

Pagini similare