Ingrediente
  • Rosii - 2 bucati potrivite
  • Mozzarella baton - 250 de grame
  • Sos Pesto

Chiar daca razele soarelui ne incalzesc din ce in ce mai rar iar adierea vantului ne aduce in nari mirosul iernii, inca putem sa ne simtim timp de cateva minute pe malul Marii Mediterane doar consumand salata caprese cu sos pesto. Aceasta inedita salata a cucerit treptat intreaga lume in special pentru rapiditatea de preparare, pentru aspectul elegant si pentru gustul racoros si delicios. La prima vedere aceasta salata nu impresioneaza foarte multa lume: “ce poate fi atat de deosebit la o salata de rosii si branza?”, insa doar gustand preparatul culinar obtinut veti putea sa va rasfatati papilele gustative.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Gustoasa, usoara, satioasa si usor de preparat, salata caprese cu sos pesto este, in conformitate cu anumite surse, cea mai apreciata si cea mai gatita salata din Italia, tara ei de origine. Asadar astazi vom gati impreuna o salata “ca la ea acasa”, o salata care poate fi consumata cu placere atat la micul dejun cat si la cina. Pe langa varianta de consumare ca si salata propriu-zisa, puteti folosi Salata Caprese si ca si garnitura pentru anumite fripturi sau gratare. Puteti de asemenea sa consumati paine prajita sau o bagheta de paine recent scoasa din cuptor, pentru a savura gustul intens al salatei.

Trebuie sa fim atenti atunci cand alegem rosiile, busuiocul si in mod special mozzarella deoarece acestea trebuie sa fie cat mai proaspete si de inalta calitate, doar asa vom obtine gustul de neuitat al salatei. Ca sa stim ca mozzarella aleasa este exact cum trebuie, aceasta trebuie sa fie: din lapte de vaca sau de bivolita, moale, alba, de obicei se pastreaza sub forma de bila si trebuie sa fie pastrata in zer. Va recomand sa tineti atat rosiile cat si mozzarella la temperatura camerei inainte de a prepara Salata Caprese, in acest fel veti simti gustul intens al acestei salate in stil Capri sau “insalata caprese”.

Mod de preparare:

Pasul 1 – se spala rosiile si se taie in felii potrivite, incercati sa obtineti aceleasi dimensiuni.

rosii taiate felii
Pasul 2 – se taie si mozzarella in felii potrivite, de aceeasi grosime cu feliile de rosii.

mozzarella
Pasul 3 – se aseaza frumos intr-o farfurie rosiile si mozzarella. Trebuie sa puneti o felie de rosie una de mozzarella si sa continuati procesul pana cand terminati.

salata caprese

Sosul Pesto este un sos de origine italiana care se face din: muguri de pin, parmezan, usturoi, busuioc si ulei de masline. Toate aceste ingrediente se pun in bolul unui blender si se mixeaza pana cand se formeaza o pasta. Daca doriti puteti sa faceti sosul pesto si intr-un mojar, chiar daca pare o varianta clasica reteta originala inca se prepara intr-un mojar de marmura cu un pisalog de lemn.

Sosul astfel format se adauga peste feliile de rosii si mozzarella si se serveste!

Pofta buna!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (7 votes cast)

Salata caprese cu sos pesto, 4.6 out of 5 based on 7 ratings

Pagini similare