Ingrediente
  • Ardei gras capia – 4 bucati
  • Usturoi
  • Sare si piper
  • Ulei si otet

Inca ne putem bucura de ultimele raze ale puternicului soare de vara, iar pentru a ne aminti cu drag de vacanta si de zilele insorite, salata de ardei copti va fi alegerea ideala.

Simplu de preparat si pe placul fiecaruia, salata de ardei copti este o salata racoroasa care se combina de minune cu preparatele culinare putin mai greoaie. Gustul usturoiului completeaza de minune gustul putin ars si afumat al ardeiului copt, iar gustul otetului va ajuta ca aceste doua tipuri diferite de gusturi sa devina “buni prieteni”. Salata de ardei copti este un aperitiv care nu necesita experienta vasta in bucatarie si care este extrem de sanatoasa.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Ardeii sunt legumele care ofera un important aport de vitamina C, chiar si dupa ce acestia sunt gatiti ei isi pastreaza aceste importante proprietati. Asadar, indiferent de modalitatea de preparare, ardeii nu trebuie sa lipseasca din meniul oricarui sezon. Aceasta clasica salata poate fi consumata atat alaturi de o felie de paine prajita, cat si alaturi de fripturi si preparate culinare care au la baza carne sau branzeturi.

Pentru a ne putea bucura de savoarea acestei salate chiar si in sezonul rece, putem congela ardeii dupa ce acestia au fost copti in prealabil. In acest fel, ori de cate ori dorim sa simtim gustul dulce-acrisor al salatei de ardei copti si sa ne amintim cu nostalgie de vara, va trebui doar sa deschidem congelatorul. De asemenea un sfat de care este bine sa tinem cont este ca: inainte de a servi aceasta salata de ardei copti, se recomanda ca ea sa fie tinuta la frigider (timp de 30 de minute sau o ora), pentru a se combina aromele.

Mod de preparare:

Pasul 1 – la inceput spalam bine ardeii capia, dupa care ii punem pe plita. De fiecare data cand acestia fac crusta (acea pojghita arsa) ii intoarcem pe cealalta parte, pana cand toate partile sunt facute la fel.

ardei capiaardei capia pe gratarardei capia coptiardei capia copti cu sare

Pasul 2 – dupa ce am facut ardeii pe plita, ii punem intr-un vas, ii condimentam cu sare si ii acoperim cu un capac.

Este foarte important sa condimentam ardeii cu sare si sa ii tinem in proprii aburi, deoarece in acest fel se va desprinde cel mai usor coaja (pojghita) de pe ei.

Pasul 3 – dupa ce au stat aproximativ 20 de minute sub aburii cu sare, ii luam usor si le dam coaja jos.

Ii curatam bine pentru a indeparta toate partile negre, dupa care putem sa ii taiem fasii.

Pasul 4 – punem intr-un recipient ardeii taiati, apoi adaugam usturoiul taiat feliute, dupa care ii condimentam cu putina sare (atentie: trebuie gustati ardeii ca sa ne dam seama daca mai au nevoie de sare) si piper. Adaugam apoi uleiul si otetul (dupa gust) si ii putem servi.

preparare salata de ardei copti

Acest preparat culinar poate fi folosit cu succes in cazul mancarurilor de iarna, de tipul: iahnie de fasole, zacusca sau fasole batuta.

Pofta buna!

salata de ardei copti

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Salata de ardei copti, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Pagini similare