Ingrediente
  • Icre crude – 200 g
  • Lamaie – 2 buc
  • Ulei de floarea soarelui – 400 ml

Deoarece este extrem de gustoasa si contine multe vitamine, salata de icre de crap este preferata tuturor, fie ca este consumata acasa, fie ca este consumata la evenimente speciale sau mese festive. Aceasta trebuie insa sa fie consumata cu moderatie, deoarece ni se poate face rau si pot aparea stari de disconfort.

Mod de preparare

Inainte de a va spune modul de preparare, trebuie sa stiti cateva aspecte importante, acestea va vor ajuta atunci cand veti prepara aceasta reteta:

Este important ca icrele sa fie reci. De asemenea este important ca atunci cand mixam, sa mixam intr-un singur sens pentru a nu se taia.



style=”display:inline-block;width:300px;height:250px”
data-ad-client=”ca-pub-6437813426150165″
data-ad-slot=”7158931930″>

Uleiul se toarna treptat si nu tot odata. Daca din pacate ni se taie, putem remedia cu putin miez de paine, schimband evident castronul in care il facem.

Ideal castronul pe care il folosim ar trebui sa fie din plastic, deoarece ni se taie mult mai usor in cel de metal.

Daca ni se par prea tari, putem pune putina apa minerala rece.

Acum ca v-am oferit cateva sfaturi utile, putem incepe modalitatea de preparare:

Pasul 1 – luam un castron de plastic si turnam icrele scoase de la frigider.

Pasul 2 – cu ajutorul unei furculite verificam daca icrele au pielite. Daca acestea sunt cumparate din comert nu mai este necesar acest lucru, deoarece ele sunt curatate deja, dar pentru orice eventualitate trebuie realizata aceasta procedura.

icre de crap

Pasul 3 – taiem cele 2 lamai, le scurgem zeama si le trecem prin sita.

lamaie

Pasul 4 – incepem mixarea intr-un singur sens, pana cand majoritatea icrelor se sparg.

preparare salata de icre

Pentru acest pas, am o mica sugestie: daca incepeti la o viteza, tine-ti viteza pana la final.

Pasul 5 – dupa ce s-au spart icrele, turnam zeama de la lamai treptat pana cand se intaresc, apoi turnam usor cate putin din ulei, mixand in continuare.

preparare salata de icre 2

Pasul 6 – la sfarsit, dupa ce am terminat de turnat uleiul, daca ni se pare ca sunt putin gretoase, mai turnam zeama de lamaie amestecand fara intrerupere.

preparare salata de icre 3

Pasul 7 – daca vrem sa le albim, ca sa fie exact ca si cele din magazin, turnam si putina apa minerala.

preparare salata de icre 4

Dupa pasul 7, Salata de icre de crap este gata. Va dorim Pofta buna!

reteta salata de icre de crap

Daca doriti sa mancati icre cu ceapa, cel mai bine ceapa o puneti dupa ce v-ati intins pe paine icrele, pentru ca daca amestecati ceapa cu icrele, acestea vor avea un alt gust fata de cel initial.

Salata de icre de crap a devenit o traditie in perioada sarbatorilor. De asemenea, aceasta salata se poate servi sub mai multe forme, un bun exemplu este sub forma de umplutura a unor legume. Are un gust deosebit care cu greu il veti da uitarii. In general, carnea de peste este deosebit de gustoasa si de hranitoare pentru organism. Aceasta este o sursa incontestabila de lectine, grasimi de calitate superioara, fosfor, iod, fluor, vitamina A si vitamina D. Din pacate, in ciuda acestor bogatii, carnea de peste are un continut sarac de calciu. Revenind la reteta noastra, timpul de preparare nu este lung, motiv pentru care poate fi solutia perfecta pentru a surprinde persoanele dragi sau musafirii. Printre ingredientele acestei salate se numara lamaia si uleiul de floarea-soarelui. Este cunoscut faptul ca lamaia este o sursa incontestabila de vitamina C, in timp ce uleiul de floarea-soarelui aduce o multime de beneficii organismului. Bucurati-va de un gust inedit alaturi de salata de icre de crap.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (6 votes cast)

Salata de icre de crap, 4.5 out of 5 based on 6 ratings

Pagini similare